• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaras razgleda eksponate, a Žoc bi o Vestermanu!

Trener Žalgirisa otkrio je novinarima kako je francuski plejmejker ljetos prešao u Fenerbahče.

 Sarunas-Jasikevicijus-Zeljko-Obradovic-telefonski-poziv-Leo-Vesterman-Evroliga-2019 Izvor: MN PRESS

Šarunas Jasikevičijus u dva navrata je igrao za Panatinaikos dok je trener bio Željko Obradović i tokom te četiri sezone je sklopljeno veliko prijateljstvo, danas dvojice vrhunskih trenera i evroligaških rivala.

I kada treba riješiti neki problem ili se konsultovati oko igrača, nema potrebe da posao prepuštaju posrednicima. Najvažnija pitanja rješavaju se u direktnom kontaktu, a drugi ljudi stupaju na scenu kada treba obaviti formalnosti.

Litvanac je u srijedu, tokom Žalgirisovog "Dana za medije", ispričao novinarima kako ga je Obradović ljetos pozvao telefonom da "pripremi teren" za transfer Lea Vestermana...

"Dva puta godišnje odvojim vrijeme za posjetu muzejima. Ljetos sam bio u Pikasovom muzeju u Barseloni, a Željko je prekinuo moje uživanje telefonskim pozivom. Rekao mi je 'Šaras, želio bih da kupim Lea od vas, mogu li?" Pitao sam ga 'Šta ako kažem ne', a on se nasmijao i rekao 'Ne znam!'" Naravno da sam razumio da se igraču pruža sjajna prilika, da ode u tim koji će se boriti da osvoji Evroligu, gdje će imati bolji ugovor i igrati za najboljeg evropskog trenera svih vremena. Srećan sam zbog njega", rekao je Jasikevičijus.

On je dodao da nema ambicija da preuzme reprezentaciju Litvanije ("Već sam se odužio svojoj zemlji"), kao i da se ne opterećuje NBA angažmanom, za šta je u posljednjih godinu-dvije bilo određenih prilika.

"Ne postavljam sebi cilj da radim u bilo kojem konkretnom klubu ili ligi. Najvažnije mi je da radim sa dobrim ljudima i pravim profesionalcima, bilo to u NBA, u Žalgirisu ili negdje drugdje u Evropi."

Žalgiris je prošle sezone igrao Top 8 fazu Evrolige, nakon što je 2018. zauzeo treće mjesto na Fajnal foru u Beogradu. Novi ciklus otvoriće utakmicom protiv Baskonije na svom terenu 4. oktobra.

Leo Vesterman igraće za Fenerbahče poslije dvije sezone u taboru prvaka Litvanije, između kojih je nastupao za CSKA. Prije toga je po dvije godine proveo u Limožu i Partizanu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC