• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: "Nebo je granica za Srbiju"

David Blat za Srbiju kaže da je favorit iz sjenke na Mundobasketu i da je to " brod ide u pravom smjeru"

 MONDO TURSKA: "Nebo je granica za Srbiju" Izvor: MONDO

Selektor reprezentacije Rusije opleo je iz sve snage po igračima Grčke zbog načina na koji su se suprotsavili njegovoj ekipi, a sve u namjeri da izgube i kasnije izbjegnu Španiju u osmini finala.

Rusija je igrala svom snagom, fer, pošteno i pobijedila Grčku sa 73:69 (a, bilo je i 20 poena razlike). Iako su bili svjesni da bi pobjedom mogli više da izgube, nego da dobiju, Blatovi momci nisu bježali od pobjede.

Španija, pa šta!?

Međutim, onda se dogodilo nešto na šta niko u grčkoj reprezentaciji nije računao. Da će Novi Zeland da pobijedi Francusku i da će Španija ipak završiti kao druga u grupi, odnosno da će u osmini finala ići na poraženog iz meča Rusija – Grčka!

Grci su birali da ne dobiju Španiju i upravo su Španiju dobili...

To sve, nije umanjilo gorčinu u Blatovom glasu kada smo ga zamolili da prokomentariše tu utakmicu.

"Mislim da je grčki tim iskoristio svoje iskustvo na pogrešan način", rekao nam je Amerikanac izraelskog porijekla, koji se ovog ljeta vratio na klupu Makabija, ali kao glavni trener.

Blat je dugo bio asisten Piniju Geršonu u zlatno doba izraelskog kluba.

Mislite li da su Grci bježali od Španije kao i prošle godina na EP u Poljskoj, kada su slavili poraz od Francuske? Da vas podsjetimo, Francuzi su kasnije ispali od Španije, a Grčka preko Turske stigla do polufinala i kasnije bronzane medalje.

"Ne znam... Ne znam šta se dogodilo prije godinu dana. U stvari znam šta se dogodilo, ali ne želim da pričam o tome", namignuo nam je Blat i nadovezao se:

"Da li ste i vi vidjeli? I ja sam vidio da nisu odigrali svoju najbolju igru protiv nas i to me je veoma rastužilo. jer nisam očekivao to od njih. Ne kažem da je naređenje stiglo sa klupe, ne vjerujem da je to bio slučaj. Želim da naglasim to... Samo kažem da ima mnogo iskusnih igrača u tom timu, koji vrlo dobro razumiju situaciju i da su zbog toga prestali da budu veliki sportmeni. To je razlog zbog kojeg sam tako reagovao", opisao je Blat.

On je napravio paralelu između Grka i Rusa, a vjeruje i ostalih timova.

"Moj tim može da odigra dobro, može da odigra loše... Ali, mi smo košarkaški tim. A, u košarkaškoj igri, učimo igrače da igraju snažno, da igraju pošteno, da igraju da bi pobijedili i da budu sportsmeni. Ako toga nema, šta onda dođavola radite na terenu!?", pitao je Blat.

U medijima su se pojavile oprečne informacije oko toga da li ćete ostati na klupi Rusije sada, kada se potpisali za Makabi?

"Dozvolite mi da zapušim svoja usta na tu temu", rekao je uz osmjeh i prihvatili smo taj odgovor.

Favoriti u Turskoj?

"Dva tima sa ulogom favorita su Turska i SAD, iz dva razloga... Prvi što su domaćini, a drugi zbog talenta koji posjeduju. I postoje tri favorita iz senke, Litvanija, Argentina i Srbija".

Srbija?

"Sada kada Srbija ima sve igrače nazad na terenu, ima sve razloge da bude u vrhu. Oni će biti sjajan tim narednih godina, to je brod ide u pravom smjeru, igrači imaju sjajan odnos prema reprezentaciji i pristup na terenu, a talenat nije sporan... S tim da iz godine u godinu stiču iskustvo u Evroligi, a Krstić ga već ima dovoljno u NBA ligi", procijenio je Blat.

"Samo je nebo limit za Srbiju", zaključio je ovaj harizmatični trener bez dlake na jeziku.

U istom stilu Blat je odgovorio i na pitanje oko mogućeg prelaska Milana Mačvana u Makabi, o čemu je bilo riječi prethodnog proljeća. Riječi, bar u medijima...

Da bi nam dočarao o kakvoj se spekulaciji radilo, Blat nam je prepričao jednu njegovu anegdotu iz Izraela. Kada je od dečaka na ulici pokušao da kupi novine, ovaj mu je tražio 40 šekela. Blat ga je pitao: "Zašto 40, kada koštaju četiri šekela?", a dečak mu je odgovorio: "Zato što je i u njima sve laž".

"Nikada nismo željeli da potpišemo Mačvana, koji je inače odličan igrač, ali mi smo prebukirani u Makabiju na tim pozicijama i jednostavno nije bilo potrebe za još jednim igračem. Jednom smo samo pomenuli Mačvana, kada smo razgovarali sa njegovim menadžerom. Pričali smo o svim igračima koje on zastupa i on nam je u jednom trenutku ponudio Mačvana, ali mi nismo bili zainteresovani iz razloga koje sam vam već naveo. Ponavljam, smatram da je Mačvan odličan igrač", rekao je Blat za kraj.

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC