• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gudurić je stigao u NBA: Bogdan me spremao za ovo

Autor mondo.rs

"Sa njim sam zaista dobar prijatelj i dao mi je nekoliko važnih savjeta", rekao je novi srpski NBA košarkaš, Marko Gudurić.

Kolonija srpskih košarkaša u NBA ligi brojnija je za još jednog igrača, Marka Gudurića (24).

Doskorašnji bek Fenerbahčea stigao je u Memfis poslije ljeta provedenog u dresu reprezentacije. U Ameriku je prošle nedjelje doputovao prvi put i još se navikava na novu sredinu.

Na predstavljanju u dresu "Grizlija", među kojima će nositi broj "23", Gudurić je bio upitan koje kvalitete će donijeti ekipi.

"Definitivno šut, ali trudiću se da radim sve i davaću 100 odsto na terenu, samo da bih bio bolji. Radiću naporno da napredujemo i kao tim i individualno".

Na pitanje zašto ranije nije došao u NBA, odgovorio je da na to nije mogao da utiče. Zanimljivo je da do sada nije dobijao pozive ni na NBA Ljetnje lige.

"Iskreno, nisam imao šansu da dođem. Nisam dobijao pozive, a i bio sam zadovoljan gdje sam bio. Radio sam sa srpskim trenerom Željkom Obradovićem, a on je jedan od najboljih trenera u Evropi i na svijetu. Pozvao me je da dođem u Fenerbahče i to je prilika kakva se pruža jednom u životu. Mislim da sam mnogo naučio za dvije godine sa njim i pomogao mi je mnogo da razvijem svoju igru".

Gudurić je prethodna dva mjeseca proveo sa srpskom reprezentacijom, u čijem je dresu nastupao na Svjetskom prvenstvu u Kini. Tamo je igrao sa NBA igračima i pitao ih je šta ga očekuje.

"Pomoglo mi je mnogo to što sam bio u reprezentaciji sa njima. Postavljao sam im mnogo pitanja, posebno Bogdanu, koji igra na istoj poziciji kao i ja. Znamo se dugo i veoma sam dobar prijatelj s njim. Rekao mi je da je razlika u brzini igre, da moram da budem fizički spreman i savjetovao me je da budem u sali svakodnevno, da se od prvog dana takmičim. Rekao mi je da prvo moram da probam da pobjeđujem saigrače, a potom i da se nametnem treneru da zaslužujem da igram. Naravno, kada počne utakmica, onda moram da pobjeđujem protivnike", nasmejao se Gudurić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC