• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati "guraju" Split za organizaciju OI turnira

Autori mondo.ba Autori Fena

Split bi mogao biti domaćin jednog od četiri košarkaška kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Tokiju, objavila je Hrvatska radiotelevizija (HRT).

 Split i Hrvatska žele organizaciju olimpijskog turnira za Tokio  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Hrvatski košarkaški savez trebao bi narednih dana da pošalje kandidaturu, a domaćinstvo turnira u splitskoj "Spaladium Areni" podržaće i Vlada Hrvatske.

"Vlada Republike Hrvatske je u koordinaciji s Hrvatskim košarkaškim savezom koji bi uskoro FIBA trebao da preda zahtjev za kandidaturu. Predsjednik Vlade uputiće pismo generalnom sekretaru Svjetske košarkaške federacije u kojem izražava punu podršku hrvatskom domaćinstvu jednom od kvalifikacionih turnira. Vlada će domaćinstvo podržati i finansijski te nastaviti sa svojom politikom promocije i ulaganja u sport", prenio je HRT izjavu portparola hrvatske vlade Marka Milića.

Izvor: MN PRESS

Za četiri preostala mjesta na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju, boriće se 24 reprezentacije. Selekcije će biti podijeljene u četiri grupe, a samo pobjednici četiri kvalifikaciona turnira izboriće olimpijsku vizu.

U kvalifikacijama, koje će se igrati u junu 2020. godine, nastupiće Angola, Brazil, Češka, Dominikanska Republika, Grčka, Hrvatska, Italija, Kanada, Kina, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Njemačka, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Srbija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venecuela.

Na osnovu rezultata ostvarenih na nedavno završenom Mundobasketu nastup u Tokiju već su osigurali Španija, Francuska, Argentina, Australija, SAD, Iran i Nigerija. Na olimpijskom turniru nastupiće i domaća reprezentacija Japana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC