• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Vrijeme je da pokažemo koliko možemo

Selektor Srbije smatra da "orlovi" protiv Španaca mogu mnogo bolje nego u finalu EP 2009. Lakše povrijeđeni Marković i Kešelj.

 Ivković: Vrijeme je da pokažemo koliko možemo Izvor: MONDO

U tekstu u kojem se nalaze izjave selektora Srbije Dušana Ivkovića, novinarske opservacije trebalo bi da budu završene onog trenutka kada otkuca dovoljan broj slova kako bi se ispunila norma za "lid".

Ovim, norma je ispunjena.

Srbija - Španija, osmina finala Svjetskog prvenstva u Turskoj, Dvorana "Sinan Erdem", srijeda, 17.00.

"Španija je zvanični svjetski i evropski prvak, time je sve rečeno. Evidentno je da oni, kako odmiče takmičenje, zahvaljujući kvalitetu i iskustvu igraju sve bolje. Španci godinama igraju zajedno, ali je na nama da pokažemo koliko možemo. Mislim da možemo da im pružimo dostojan otpor", rekao je selektor Ivković u ponedeljak, poslije popodnevnog treninga u dvorani.

Ne onoj u kojoj će se igrati utakmica, kapaciteta 16.000 mjesta, već u pomoćnoj, odmah pored. Bio je to prvi trening Srbije pod koševima od meča sa Hrvatskom, a drugi od dolaska u Istanbul.

"Toliko je bilo treninga, priprema i video snimaka, da smo u nedelju imali samo teretanu i bazen, da se momci relaksiraju", objasnio je Ivković, koji je u nedelju popodne dao slobodno igračima.

Neki su otišli do grada, neki su ostali u hotelu.

Kasnije, protivnik je vraćen u centar pažnje.

"Pokušali smo da postavimo utakmicu sa Španijom, a na prvom mjestu moramo da znamo sa kim igramo", upozorio je Ivković.

Prošle godine na Evropskom prvenstvu s Špancima, u čijim je redovima bio Pau Gasol, igrali smo dva puta. U grupi smo ih dobili, ali smo u finalu doživjeli ubjedljiv poraz. Sada Pau nije tu. A, nije ni Hoze Kalderon.

"Poslije velikih takmičenja igrači su pod obavezama, moraju odmah u klub, pa nismo pravili veću analizu poslije finala Evrobasketa u Poljskoj. Iz prostog razloga, jer nije bilo vremena za to. Međutim, već poslije prvog ciklusa priprema u Folgariji pokazali smo igračima tu utakmicu, prije svega da shvate koliki im je prostor za napredak", rekao je Ivković, govoreći o finalu.

"Tu utakmicu smo odigrali slabo, nedovoljno spremni, ali vidjeli smo koliko je velika mogućnost za napredak. Igrajući sada sa Španijom, za koju dobro znamo ko je i šta je, jasno je da su oni favoriti. Ali, odlično je što ćemo da pokažemo gdje smo, šta smo i koliko možemo kvalitetno da igramo".

U ponedeljak, dva dana prije utakmice, svijet su obišle vijesti o zdravstvenim problemima španske reprezentacije. Felipe Rejes je navodno putovao u Madrid da riješi problem sa vratom, Horhe Garbahosa kuburi sa hroničnom povredom skočnog zgloba, dok je Marka Gasola pokosila angina.

Ipak, ni među "orlovima" nije sve savršeno. Od ranije, probleme sa prstima šake imaju kapiten Nenad Krstić i zamjenik kapitena Miloš Teodosić, a na utakmici sa Hrvatskom, skočni zglob iskrenuo je Stefan Marković.

A, u završnici treninga u ponedeljak, gležanj je iskrenuo i Marko Kešelj.

"Marković nije trenirao, imao je distorziju zgloba na utakmici sa Hrvatskom. Međutim, u završnici treninga distorziju je imao i Kešelj. Kako kažu naši doktori, nije teške prirode. Ali, vidjećemo. U utorak treniramo dva puta, bićemo spremni", poručuje Ivković.

Da li se atmosfera u ekipi razlikuje u odnosu na period prije meča sa Hrvatskom, u kojem je Srbija bila favorit?

"Utakmica sa Hrvatskom je bila teža, jer smo putovali poslije napornih duela u Kajseriju. Odigrali smo sve u visokom ritmu, a na sve to, hrvatski tim je bio jako motivisan. Nadam se da ćemo protiv Španaca biti rasterećeni".

Da li u pripremi meča sa Španijom, selektor ima vremena da gleda ostale mečeve?

"Koliko mogu. Iznenadilo me je da su drugog dana osmine finala utakmice bile neinteresantne. Slovenija i Turska su iznenađujuće lako dobile".

Srbija - Španija, osmina finala Svjetskog prvenstva u Turskoj, Dvorana "Sinan Erdem", srijeda, 17.00.

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC