• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija previsoka "kivijima"

Osmina finala donijela je derbi okršaje Srbija - Hrvatska i Brazil - Argentina. U četvrtfinalu ćemo gledati Rusiju protiv SAD!

 Rusija previsoka "kivijima" Izvor: MONDO

Biće to još jedan meč koji predstavlja "više od igre"...

Rusija je u osmini finala savladala Novi Zeland i zasluženo se plasirala među osam najboljih na svijetu - 78:56 (13:15, 18:12, 20:13, 27:16).

Poslije tri vezane utakmice, lišene neizvjesnosti (Slovenija, Turska, SAD), u ponedeljak uveče je bilo znatno više žara, ali ponovo bez "grickanja noktiju" u posljednjoj četvrtini.

Okršaj ekipa koje se odlično poznaju (pobijeđivali su jedni druge u pripremnom periodu) nije ponudio previše košarkaškim sladokuscima. Mnogo prekršaja, izgubljenih lopti, obostrano loš šut za tri poena...

Novi Zeland je poveo sa 9:2, ali su Ruse pokrenuli koš i slobodno bacanje Timofeja Mozgova poslije dva ofanzivna skoka. Od tog trenutka se i njihov napad koliko-toliko "otvorio", ali su prevagu ipak napravili odbranom, gdje su jednostavno koristili značajnu prednost u visini.

Glavni razlog serije od 13:0, između 13. i 17. minuta (29:21), bile su blokade Voronceviča, Monije i Kauna, kojima je "kivijima" stavljeno do znanja da nemaju šta da traže u ruskom reketu.

Novi Zeland je poslije toga uspio da uhvati priključak, u 24. minutu i da smanji na 38:35, a onda je uslijedila nova serija Rusije od 13:0! Andrej Voroncevič doprinio joj je sa dvije trojke i jednom ukradenom loptom, dok je korpulentni Mozgov dominirao u reketu. Fizički slabiji čuvari nisu mu mogli ništa...

Sastav srpskog trenera Nenada Vučinića uzvratio je trojkom Fičeta i sa pet uzastopno pogođenih penala Kirka Penija (51:43 - 31. minut), međutim, odmah je uzvratio Voroncevič, pa Sergej Bikov trojkom i to je bilo to.

Rusija je imala 16 skokova više, bila daleko preciznija u šutu za dva poena (60:42 odsto), a na kraju i u trojkama (8/24), gdje Novozelanđani (5/24) nisu iskoristili jedno od svojih glavnih oružja.

Valja istaći da Rusima zbog povrede nije igrao Viktor Hrijapa, koji bi im svakako dobro došao. Posebno u sudaru sa Amerikancima.

RUSIJA: Voroncevič 18 (4/5 za dva, 3/3 za trojku, 11sk), Kolesnikov, Bikov 5, Fridzon 12, Kaun 6 (5sk), Žukanenko, Hrijapa, Ponkrašov 9 (3/7 za dva, 1/7 za tri, 7as), Monija 8 (6sk), Hvostov 4, Voronjov, Mozgov 16 (6/9 za dva, 7sk).

NOVI ZELAND: Tejt 1, Fičet 6, Peni 21 (1/6 za trojku, 10/12 penali), Vukona 2 (5sk), Džons 7, Kenč, Aberkrombi 13 (4sk), Kameron 4 (1/5 za trojku), Entoni, Frenk, Bredšo 2, Pledžer.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC