• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: Ubij šampiona, postani šampion

U svijetu podzemlja važi pravilo da "moraš da ubiješ kralja, da bi postao kralj". U svijetu košarke, važi nešto slično... Bar u slučaju košarkaša Srbije.

 MONDO TURSKA: Ubij šampiona, postani šampion Izvor: MONDO

Ako žele da postanu šampioni, a žele, onda moraju da pobijede te šampione. Ne u finalu, ne u polufinalu, već u četvrfinalu, kada će se sastati Srbija i Španija (srijeda, 17.00).

"Ako želite da budete šampion morate da trčite sa šampionima. Ako želimo dalje u polufinale, moramo da ih pobijedimo, bez obzira na to što oni u meč ulaze kao svjetski šampioni i evropski prvaci", rekao je u utorak, dan pred utakmicu, kapiten srpske reprezentacije Nenad Krstić.

"Biće to težak meč sigurno. Pripremili smo se dobro i znamo šta nas očekuje...", dodao je Krstić.

On i Kosta Perović udariće u srijedu na Marka Gasola i Frana Vaskeza. Biće to veliki duel...

Ali, nijedan od protivnika pod obručima u srijedu nije impresionirao Krstića. On ne smatra da su Gasol i Vaskez među najboljim centrima na šampionatu.

"Najbolji centar? Ne znam... Ima mnogo momaka koji igraju na visokom nivou na ovom prvenstvu, ali niko ne dominira. Skola je dominantan, ali on igra na krilnom centru. Svi ostali su prilično isti", odgovorio je Krstić, za kojeg međutim Zmago Sagadin kaže da je najbolji centar na turniru.

A, taj centar igra u patikama napravljenim za jednog šutera.

"Da ovo su Durantove patike...", odgovorio je Krstić, pokazujući na model koji je izabrao za četvrtfinale.

"Mislim, nisu bukvalno Durantove, već model koji se zove po njemu. Šta ću kad još nisu napravili model za mene", šalio se Krstić na svoj i račun kolege iz Oklahoma Siti Tandera, koji igra za reprezentaciju SAD.

Kosta Perović zna da, kada igrate sa Špancima, opasnost prijeti sa svakog kvadratnog metra terena.

Ali, Kostu raduje druga stvar, vezana za srpski tim.

"U našoj igri uvijek se pojavi neki džoker, neko ko baš tada proradi i preuzme na sebe više posjeda lopte. Neko ko osjeti da ima više samopouzdanja... Ko će to biti, niko ne zna. Ali, znam da će neko iskoračiti i protiv Španije", poručuje Perović i dodaje:

"Obećavam borbu do posljednjeg daha i nadam se da ćemo da ih pobijedimo".

Perović je u prve tri utakmice na šampionatu bio startni centar srpskog tima, dok je Krstić odrađivao suspenziju na tribinama. Kada se kapiten vratio na teren, Perović je dobio drugu ulogu, ali kao pravi sportsmen, saigrač, drug i čovjek, nema ništa protiv toga.

"Bilo je jako teško prve tri utakmice, jer sam provodio dosta vremena u igri. Međutim, moja uloga se malo promijenila povratkom Krstića, ali ja je prihvatam i što se tiče odbrane i napada. To je na kraju najbitnije... Da svako prihvati svoju ulogu u timu", podsjeća Perović.

On zna da Španija sa i bez Pau Gasola nije isti tim. Ali ni ova oslabljena verzija svjetskog i evropskog šampiona nije bezopasna. Naprotiv...

"Velika je to ekipa i bez Pau Gasola. Igraju dosta dobo, ali vidi se da on nedostaje. Opasnosti prijete i sa drugih strana i od drugih igrača koji su sad preuzeli neke glavne uloge i nadoknađuju poene koje je on davao. Imamo snage, vjerujem u našu ekupu i imamo priliku da odigramo jednu dobru utakmicu".

Jesu dobri, ali nisu nepobjedivi.

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC