• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi nisu izdržali...

Litvanija pobijedila Kinu 78:65 i plasirala se u četvrtfinale Mundobasketa. Odličan otpor Kineza. Linas Kleiza - 30 poena!

 Kinezi nisu izdržali... Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Kine na mišiće je ušla među 16 najboljih ekipa na svijetu, ali je u meču osmine finala protiv apsolutnog favorita Litvanije pokazala da ima kvalitet za ovu fazu takmičenja.

Litvanija je, očekivano, pobijedila, ali je morala dobro da se pomuči protiv upornih Kineza, koji ipak nisu imali snage za borbu do kraja.

Litvanija - Kina 78:67 (17:22, 26:18, 21:11, 14:15).

Kinezi su odlično počeli, vodili su i deset poena (15:5), a prednost su držali do kraja prvog poluvremena kada su Litvanci preokrenuli i na odmor otišli sa +3 (43:40).

Autsajder je optimistični počeo i nastavak meča, došao do 48:48, potom promašio i napad za novo vođstvo, a onda je sve krenulo do đavola po Kineze. Napravili su nekoliko gluposti u napadu, "prodali" su bar pet, šest lopti, a Litvanci su na poklonu rekli: hvala.

Litvanci su napravili ključnu seriju 11-0, a Kinezi su prvi koš dali poslije pet crnih minuta. Bio je to prelomni dio utakmice, mada se srčana reprezentacija sa Dalekog istoka trudila do kraja i uspjela da učini utakmicu ponovo zanimljivom.

Odličnom partijom Liju Veija, Kinezi prilaze na -5 (62:67), ali potom ponovo prave nekoliko grešaka u napadu, pa su Litvanci odbili i taj nalet Kineza.

Linas Kleiza je još jednom pokazao da je pravi vođa svog tima - 30 poena, devet skokova i dvije asistencije. Bez dileme, prvo ime ovog meča, ali su za Litvaniju veliki posao uradili i Martins Gečevičijus - 14 poena i Robert Javtokas, koji je vladao pod obručima.

Izvanredno je odigrao plejmejker Kine Liju Veji - 21 poen, dok su najveće zvijezde tima Žiži Vang i Ji Đijanli postigli po 11. Đianli je ostvario dabl-dabl učinak - uz 11 poena imao je i 12 skokova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC