• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skola uzrok brazilskog bola

Fenomenalni Luis Skola je sa 37 poena odveo Argentinu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Turskoj i zakazao megdan sa Litvancima!

 Skola uzrok brazilskog bola Izvor: MONDO

U velikom južnoameričkom derbiju, punom strasti, naboja i neizvjesnosti, pobijedio je slavniji košarkaški tim.

U namjeri da prekinu dominaciju Argentine i domognu se završnice nekog velikog takmičenja, Brazilci će morati sa sačekaju još malo. I treniraju još malo.

Uprkos novoj minijaturi Luisa Skole, "karioke" su se u Sinan Erdem domu držale do posljednjih sekundi, ali su na kraju poražene. U posljednjem meču osmine finala: Argentina – Brazil 93:89 (25:25, 21:23, 20:18, 27:23).

Sada su poznati svi parovi četvrtfinala: Srbija - Španija (srijeda, 17.00), Turska - Slovenija (srijeda, 20.00), SAD - Rusija (četvrtak, 17.00), Litvanija - Argentina (četvrtak, 20.00). U polufinalu igraće međusobno pobjednici mečeva u srijedu i u četvrtak.

Nakon što je u prvom kolu Grupe A, u Kajeriju, Nijemcima ubacio "samo" 20 poena, Skola je ušao u nevjerovatnu seriju i očigledno nema namjeru da stane. Australiji je ubacio 31, Angoli 32, Jordanu 30, Srbiji 32, a Brazilu... Brazilu je ubacio 37 poena!

Od toga, Skola je ubacio osam od posljednjih deset poena za Argentinu u posljednja tri minuta utakmice, kada je bez promašaja rješavao situacije u napadu. Na drugoj strani, Brazilci su prije svega trojkama Marsela Uertasa, ali nije vrijedilo.

Jedini koji je u finišu uspio da se "upiše" pored Skole, bio je Karlos Delfino, kojeg su u penal završnici faulirali Brazilci, svega 7,6 sekundi prije kraja. Delfino je pogodio oba, povisio na 91:86, tako da ni trojka Uertasa iz trka, 1,6 sekundi prije kraja, nije uznemirila Argentince.

Skola je, 1,2 sekunde prije kraja pogodio oba slobodna bacanja, iako je očigledno imao namjeru da promaši drugo, ali je lopta ušla u obruč od table, za konačnih 93:86.

Sa 37 poena protiv Brazila, Skola se dodatno osamio na čelu liste strijelaca sa 30,3 poena po meču.

Brazilci su tokom treće četvrtine imali i devet poena prednosti, ali kako se bližio kraj utakmice, tako je do izražaja dolazilo iskustvo argentinskog tima, a na sve to, Skola je bio nezaustavljiv. Na drugoj strani, Brazilci su imali lošu selekciju šuta, s tim da je NBA igrač Leandro Barbosa insistirao da upravo on rješava situacije 1 na 1, a nije mu išlo.

U posljednja tri minuta, on je promašio dvije trojke, kada je bio fauliran pogodio je jedno od dva slobodna bacanja i na kraju je izgubio loptu, pri rezultatu 87:84 za Argentinu, 35 sekundi prije kraja. To je kaznio Skola sa dva pogođena slobodna bacanja na drugoj strani i kraj je mogao da se pretpostavi.

Skolu je u utorak uveče, pred skoro 15.000 gledalaca u Sinan Erdem domu, među kojima je bilo mnogo Argentinaca i Brazilaca, najbolje pratio Delfino, koji je meč završio sa 20 poena.

ARGENTINA: Skola 37, Priđoni 6, Gonzalez, Oberto 7, Gutijeres 6, Sekera 2, Delfino 20, Kinteros, Mata, Jasen 15, Kamerih.

BRAZIULA: Maćado 10, Dos Santos, Beker, Neto, Garsija 7, Huertas 32, Barbosa 20, Varežao 7, Đovanoni 3, Batista, Vinisijus, Spliter 10.

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC