• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skariolo i Navaro: Srpska djeca bez straha

Skariolo: "Bravo, Miloše!". Navaro: "Ovi srpski igrači ne znaju za strah".

 Skariolo i Navaro: Srpska djeca bez straha Izvor: MONDO

Kralj je pao! Svijet će dobiti novog prvaka u košarci, zahvaljujući košarkašima Srbije koji su u sjajnom meču pobijedili Španiju 92:89 meteorskom trojkom Miloša Teodosića.

Dugo Španci nisu mogli da se "opasulje" (a neće moći još neko vrijeme, sasvim sigurno) poslije poraza od Srbije. Čak su i neki španski novinari, prije nego što su uzimali izjave morali da tješe igrače!

Pred novinare su izašli Huan Karlos Navaro, koji je sa 27 poena ponovo pokazao da je svjetska klasa, i selektor Serđo Skariolo, koga španski mediji već kritikuju zbog loše postavke igre i taktike. I posebno, loše odbrane prilikom posljednjeg napada Srbije.

"Ovo je veoma težak trenutak za nas. Imali smo probleme u tranziciji i odbrani. Srbija je bila vrlo precizna spolja, nismo uspjeli da joj zaustavimo šut. Zaslužili su pobjedu. Iako Srbija ima mlade igrače, oni nisu imali ni trunke straha. Vrlo su moćni i mogu da nastave da bilježe sjajne rezultate", rekao je Navaro.

Skariolu se vratilo "milo za drago". Bio je naglasniji uoči šampionata kada je tražio kazne za srpske i ggrčke košarkaše poslije tuče u Atini.

Kao iz inata, Teodosić je pogodio trojku "iz vasione" i sve mu "rekao u lice". A da nije ni progovorio.

"Ne znam da li je teže izgubiti uz zvuk sirene, ili je to nešto na šta bi trebalo da budeš ponosan, jer su se igrači borili, vraćali tri puta u život. Ali, ubili su nas na kraju. Sada izgleda teže ovako, ali za par sati ćemo sigurno biti ponosniji na igrače", procijedio je Skariolo.

Novinare je zanimalo zašto Španci nisu pravili faul prilikom posljednjeg napada Srbije?

"Ako vjerujete u svoju odbranu, ona će biti i u posljednjem šutu prava. Imali smo ideju da pravimo faul ako loptu dobiju dvojica igrača. Neću da kažem njihova imena, ali nisu sjajni izvođači. Međutim, nisu dodirnuli loptu. Šta da radimo, postigao je koš sa devet metara. Ne mogu ništa da kažem osim - bravo Miloše. On je veliki igrač i ima osjećaj za velike šuteve. Čestitam Srbiji i Teodosiću na ovom šutu", odgovorio je Skariolo.

Prva reagovanja i ocjene španskih medija pročitajte OVDE

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC