• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: Pet rata u kešu

Marko Kešelj "isplatio" je Špancima eliminaciju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva sa pet rata uplaćenih van linije 6,25.

 MONDO TURSKA: Pet rata u kešu Izvor: MONDO

Jedan od primjera zbog kojeg Miloš Teodosić, u večeri kada je pokupio sve naslovnice širom Evrope, skreće pažnju sa svoje trojke za pobjedu nad Španijom i ukazuje na učinak SVIH igrača u reprezentaciji Srbije je - primjer Marka Kešelja.

Negdje u toj igri nerava sa sada već bivšim prvacima svijeta, Kešelj se prikrao sa 17 poena, od čega pet trojki iz šest pokušaja!?

Za 26 minuta u igri, protiv takvog protivnika, u trenucima kada je morao kao i svi ostali da igra odbranu na gornjoj granici mogućnosti... Malo li je?

Ipak, od broja trojki koje je postigao Kešelj, svakako je važniji podatak KADA ih je postizao. U više navrata, "Keš" je ubacivao nemoguće šuteve baš kada bi nam igra "pala", kada ne bismo imali ideju u napadu, kada je Španija bila blizu da se odlijepi.

Evo i par primjera.

Poslije vođstva od deset poena razlike (23:13), početkom druge četvrtine izgubili smo tempo i protivnik nam je prišao na poen razlike (29:28), a Kešelj ubacio prvu trojku na utakmici i nije prošlo mnogo.

Na dvije uzastopne trojke Horhea Garbahose i potom dva "penala" Karlosa Navara (44:40), Kešelj je odgovorio – trojkom! Svega 50 sekundi prije odlaska na odmor.

Kada su se sa odmora Španci vratili furiozno i serijom 10:0 prvi put poveli na utakmici (49:51), Kešelj je trojkom smirio strasti.

Početkom posljednje dionice, kada se očekivao novi nalet Španaca, na lijep potez i polaganje Duška Savanovića, Marko Kešelj nadovezao se novom trojkom za 72:64.

I konačno, minut i 45 sekundi prije kraja, u potpunoj drami na terenu, Kešelj se digao na trojku u posljednjoj sekundi napada, Rudi Fernandez ga je pročitao, skočio na blokadu, čak je Španac i dodirnuo loptu, ali je naš junak iz zadrške pogodio petu trojku na utakmici, za 89:84!

Da li si osjetio Rudijevu ruku na lopti?

"Osjetio sam svoju ruku prije početka utakmice... A, Rudi Fernandez mi je rekao da se smirim malo sa šutevima. To, šta sam ja njemu rekao, neka ostane tajna. Važno da smo pobijedili", rekao je Kešelj još ushićen poslije velike pobjede.

"MOTIVACIJA JE ČUDO"


Otkud tolika staloženost, hrabrost, smirenost kod svih?

"Motivacija... To je najviše motivacija. Bili smo motivisani pred susret, dobro smo se pripremili, znali smo koji su njihovi kvaliteti, ali i gdje možemo da ih iznenadimo. Idemo da slavimo", poručio je Kešelj.

Ako, ovo i treba da se proslavi... Uz pjesmu!

"Pjevaj Srbijo, zemljo junaka...", počeo je Keš dobro poznatu, još od Poljske 2009.

"Šta da pjevam ljudi!?", pitao nas je.

"Presrećan sam, emocije rede, još se nismo smirili... Mislim da nismo ni svjesni šta smo uradili. Pričao sam prije utakmice sa Savanovićem i složili smo se da nam je meč sa Špancima najveći u dosadašnjim karijerama. Uspjeli smo da ga dobijemo, šta ima ljepše od toga?"

"Oni su aktuelni svjetski i evropski šampioni", podsjetio je Kešelj, a onda se ispravio:

"U stvari, nisu više svjetski..."

Slijede Turci. Ima li predaje?

"Nema! Nećemo sada da stanemo... Još dva koraka dijele nas do sna koji smo svi sanjali, još od kada smo krenuli da se bavimo ovim sportom. Zašto bismo sada stajali?", pita Kešelj.

Medalja?

"Sve je moguće, dobili smo Špance, polufinale je... Sada je sve blizu. Daj Bože, ako bude sreća uz nas, možda ćemo i slaviti medalju", nada se zlatni džoker Dušana Ivkovića.

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC