• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi mučili Amerikance... jedno poluvrijeme

Reprezentacija SAD plasirala se u polufinale Mundobasketa, pobijedivši Rusiju rezultatom 89:79.

 Rusi mučili Amerikance... jedno poluvrijeme Izvor: MONDO

Solidno su se držali izabranici američko-izraelskog trenera Davida Blata, ali nedovoljno dobro i dugo, da bi pobjeda favorita došla u pitanje - 89:79 (25:25, 19:14, 26:17, 19:23).

Amerikanci će u polufinalu igrati sa Litvanijom ili Argentinom, u subotu od 18 časova. Utakmica Srbija - Turska slijedi u 20.30.

Odluka je pala u trećoj četvrtini, kada su SAD serijom ukradenih lopti (pet u tom periodu) i lakih poena otišle na 15 poena prednosti (65:50 - 28. minut). Odlično su tada igrali Odom, Bilaps i omaleni Vestbruk, sa kojim ruski plejmejkeri nisu mogli da izađu na kraj.

Poslije trojke Durenta u 32. minutu bilo je 79:61, ali borbena Rusija nije dozvolila sebi totalni pad i rezultatsku katastrofu. Šteta je što se u finišu ozbiljno povrijedio (pri doskoku) jedan od najboljih na terenu, ruski krilni centar Andrej Voroncevič.

Rusi su u prvoj četvrtini šutirali trojke 4/6, pronalazili su rupe u američkoj "zoni", ali od trenutka kada su imali najveću prednost (35:30, uz odlazak centra Mozgova na klupu zbog drugog faula), inicijativa je prešla na drugu stranu.

SAD su za četiri minuta napravile seriju od 12:0 i uz 19 poena Durenta otišle na poluvrijeme sa "plus pet".

Amerikanci su imali 14 ukradenih lopti, a Rusi samo dvije. To im je donijelo ogromnu prevagu u poenima postignutih iz kontranapada (22:2), što je i bilo presudno. Sa terena su otišli bodreći se među sobom uz povike "Još dvije, još dvije", aludirajući na broj pobjeda koji ih dijeli od zlatne medalje...

Blatovi igrači su poslije nadahnute šuterske epizode u prvoj četvrtini pali na tom polju (3/15 za trojku u posljednje tri dionice), pa uz dobru unutrašnju odbranu SAD, nije bilo načina da održe priključak.

SAD: Bilaps 15 (5as), Durent 33 (5sk), Rouz 6, Vestbruk 12, Gej, Iguodala 6 (5sk, 3as), Grejndžer, Kari 2, Gordon 6, Lav, Odom 6 (12sk), Čendler 3.

RUSIJA: Voroncevič 14 (12sk, 3as), Kolesnikov, Bikov 17, Fridzon 2, Kaun 4 (5sk), Žukanenko 4, Hrijapa, Ponkrašov 3 (3sk, 4as), Monija 5 (6sk), Hvostov 8 (5as), Voronov 9, Mozgov 13.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC