• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: Šta je "seks" u košarci?

Svaki klinac, koji je visio sa loptom na džombastom terenu u kraju, na kojem koš čak nema mrežicu, simulirao je postizanje poena u posljednjoj sekundi.

 MONDO TURSKA: Šta je "seks" u košarci? Izvor: MONDO

Sam sebi odbrojavao, trčao u ugao i onda iz naskoka pokušavao da ubaci nešto što je Saša Đorđević ubacio 1992. godine. Bar je to bio slučaj, kada je moja generacija u pitanju.

Ovi novi klinci, dobili su i novi "zadatak".

S tim da oni sada moraju da pogode obruč sa sredine terena, sa udaljenosti od 8,92 metra od koša (tužni Španci su objavili da se radilo o toj razdaljini). Riječ je, naravno, o košu Miloša Teodosića protiv svjetskih šampiona u četvrtfinalu Mundobasketa u Turskoj.

Lijepo je ubaciti to i u školskom, a kakav je osjećaj pogoditi takav šut na najvećoj sceni, pred milionskim auditorijumom, to samo odabrani znaju.

Slovenački trener Zmago Sagadin, koji je utakmicu između Srbije i Španije pratio kao komentator za slovenačku nacionalnu televiziju, iznio je zanimljivo poređenje. On kaže da je za velike igrače posljednji napad na utakmici sličan seksu...

Govoreći o potezu Miloša Teodosića, Zmago je rekao:

"Najbolji igrači, za njih je seks, kad je najvažnije, da odigraju najbolje, uzmu odlučujuću loptu i pogode. Svaka mu čast".

Sagadin je potom čestitao svima u timu Srbije.

"Mogu samo da čestitam Srbiji, Dudi, svima... Mislim da je Srbija bila više nego bolja u srijedu uveče, vodila je cijelu utakmicu i igrala mnogo bolje nego protiv Hrvatske. A, na osnovu onoga što je pokazala (protiv Španije), mislim da nije rekla posljednju riječ", nagovještava Sagadin nova slavlja u našoj zemlji.

"Srbija je uvijek imala potencijal, a iako za ovu novu generaciju govore da će sazreti tek za par godina, ja mislim da su već sada u vrhu i jasno je da će još ove godine uzeti medalju. Mislim da su sposobni da idu do kraja".

Gospodine Sagadin, imate pivo ako budete u pravu!

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC