• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: Turske "igrice" sa terminima

Našoj reprezentaciji dodijeljuju se neodgovarajući termini za trening, dok domaćini treniraju u vrijeme odigravanja polufinalne utakmice.

  MONDO TURSKA: Turske "igrice" sa terminima Izvor: MONDO

Rukovodstvo košarkaške reprezentacije Srbije žaliće se pred FIBA zbog toga što od organizatora uporno dobija termine za treninge, koji nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa vremenom odigravanja polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva.

U subotu, od 21.30 po lokalnom vremenu, a 20.30 po srednjeevropskom, Srbija igra - gle čuda - protiv domaćina Turske.

Konkretno, u četvrtak, dan poslije velike pobjede nad Španijom u četvrtfinalu, "orlovi" su trenirali u 15.30 po lokalnom vremenu. To je inače vrijeme popodnevnog odmora za naše igrače. Utakmica će početi šest časova kasnije!

Možda je to slučajno, a možda i sto posto nije...

"Očigledno da ništa ne zavisi od nas... Zar nije logičnije da smo trenirali u vrijeme odigravanja utakmice? Pogledajte koji smo termin dobili, u 15.30", rekao je rezignirano Dušan Ivković po završetku treninga u četvrtak, koji je trajao jedan i po čas.

Turci su se, poslije rvanja sa Amerikancima oko termina za polufinale u subotu, izborili da igraju u večernjem terminu. Čak su, opet zbog Amerikanaca, početak drugog meča pomjerili za 21.30, umesto u 21.00.

Shodno tome, trenirali su u terminu odigravanja utakmice, a popodne se odmarali.

"Sigurno da Turci nisu trenirali u pola četiri. O čemu mi pričamo? Da li vidite da nismo mogli da organizujemo ni doručak, ni ručak, ništa... Mi smo tražili neke normalne termine za sutra, da bismo se snašli u tim uslovima", rekao je Ivković, čiji je tim zbog termina treninga u četvrtak ručao u 12.15!

Takođe, ekipe su tokom "nokaut" faze takmičenja u Istanbulu trenirale na tri lokacije.

Kada se ne igraju utakmice, na raspolaganju je dvorana Sinan Erdem, a ukoliko neko želi trening u vrijeme odigravanja utakmice, onda su na raspolaganju bile dvorane Abdi Ipekči i pomoćna dvorana kompleksa Sinan Erdem.

Logično, obe reprezentacije mogle su da treniraju u večernjem terminu, jer pored dvije alternativne dvorane, u Istanbulu ima još "mali" milion sportskih hala.

"Mi treniramo prvi, a Turci treniraju u vrijeme utakmice. Naš trening u petak treba da bude od 19 do 20.30, a utakmica je pomjerena na 21.30. Pa onda treba i jedan i drugi tim bar da zakače taj termin", rekao je Ivković prije nego što se okrenuo prema portparolu Saveza Vladimiru Sibinoviću i dobacio mu:

"Napišite jedan protest, da hoćemo da treniramo u vrijeme utakmice..."

U Istanbulu je bila prava drama oko toga ko će igrati u večernjem terminu u subotu. Po unaprijed određenom rasporedu, koji je formiran još prije početka turnira, prvu utakmicu trebalo je da igraju Srbija i Turska, a drugu pobjednici četvrtfinalnih duela od četvrtka uveče.

Pretpostavljajući da će dobiti Ruse, Amerikanci su zahtijevali da Turci ne diraju termine i da im omoguće da igraju u 21.30, kako bi se postigla što veća gledanost u SAD. U to vrijeme, u Americi biće vrijeme ručka, možda malo prije, možda malo kasnije, u zavisnosti od toga da li se posmatra Istočna ili Zapadna obala.

Da ne bi igrali u vrijeme kada je u Americi rano jutro, čelnici reprezentacije SAD, ali i moćni mediji koji pokrivaju SP u Turskoj, lobirali su u FIBA da domaćini ne iskoriste diskreciono pravo, koje su oduvijek imali, da meč svoje reperzentacije premjeste u "prajm tajm".

Na, kraju, Turci su to uradili.

Utakmica Srbija - Turska, ako ne bude naknadnih promjena, biće odigrana u 21.30 po lokalnom vremenu, odnosno 20.30 po našem.

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC