• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanija otpisala "gaučose"

Na iznenađenje mnogih, ali zasluženo i čisto kao suza, reprezentacija Litvanije postala je posljednji polufinalista Mundobasketa.

 Litvanija otpisala "gaučose" Izvor: MONDO

Argentina je u četvrtfinalnoj utakmici potučena "do nogu" i konačnih 104:85 (28:18, 22:12, 35:23, 19:32) još predstavlja laskav rezultat za Skolu, Priđonija i drugove...

Iako su u Tursku doputovali bez nekoliko igrača najvišeg renomea (braća Lavrinovič, Jasikevičijus, Kaukenas), Litvanci su sa mladim timom koji predvodi Linas Kleiza dobili svih sedam utakmica!

U polufinalu (subota, 18.00) sastaće se sa, takođe, neporaženom ekipom SAD.

Što su momci sa Baltika poslali Argentince u borbu za "utješni" plasman, zaslužan je njihov senzacionalan šut za tri poena u prvom poluvremenu, ali i plan igre u odbrani kojim je potpuno zaustavljen prvi strijelac šampionata, Luis Skola.

Dovoljno je reći da su Litvanci prvu trojku promašili u 20. minutu. Do tada su gađali 8/8, a protivnički igrači 0/9!

Udvojen, a ponekada i "utrojen", Skola nije mogao da priđe ni blizu svog turnirskog prosjeka od preko 30 poena. Na poluvremenu je imao šut iz igre 3/10, na kraju 5/16.

Da su "gaučosima" pali i moral i koncentracija, dobro se vidjelo u posljednjih pola minuta druge četvrtine. Umjesto da pri rezultatu 48:30 potroše vrijeme do kraja, Oberto je na brzinu uputio horog udarac, promašio, a Litvanija izvela akciju koju je poslije ofanzivnog skoka završio Mantas Kalnietis - 50:30!

Kalnietis je na početku treće dionice postigao novu trojku, Pocius silovito zakucao i tu je (55:30) bio kraj. Litvanija je vodila i sa 32 poena razlike, Argentina u finišu izbjegla totalni debakl...

LITVANIJA: Seibutis, Kalnietis 12 (5sk, 5as), Mačiulis 12, Pocius 16, Gečevičijus, Delininkaitis 16, Jasaitis 19, Kleiza 17 (9sk), Klimavičijus, Jankunas 12 (7sk, 5as), Andriuskevičijus, Javtokas.

ARGENTINA: Skola 13 (4sk), Priđoni 7 (6as), Gonzales, Oberto 4 (5sk), H. Gutijerez 4, Sekera 6, Delfino 25, Kinteros 6, L. Gutijerez 7, Mata 2, Hasen 11 (5sk), Kamerihs.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC