• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HEMOFARM: U pozorište po podvig!

"Želimo da u našem pozorištu napravimo veliki podvig", kaže košarkaš Hemofarma Milan Mačvan uoči revanš meča drugog kola kvalifikacija za Evorligu.

 HEMOFARM: U pozorište po podvig! Izvor: MONDO

Da nije bilo buđenja u posljednjoj četvrtini meča u Berlinu, koju je Hemofarm dobio sa 19:9, ova najava bila bi samo protokolarna...

U posljednjih deset minuta prvog susreta drugog kola kvalifikacija za Evroligu, Hemofarm je uspio koliko-toliko da "pokrije" lošu igru u drugoj i trećoj dionici protiv Albe i izbori poraz od šest poena razlike, koji Vrščanima ostavlja mogućnost da izbore posljednju, treću rundu kvalifikacija.

Poslije 73:67 (21:21, 22:12, 21:15, 9:19) za Albu, u petak od 18 časova u Vršcu sve će biti "otvoreno", a najbolji košarkaš Hemofarma Milan Mačvan nada se da će njegova ekipa, uz malo bolji procenat šuta nego u "O2 World-u", ispuniti cilj.

"Stvarno smo se trudili da se ne vratimo u Vršac sa 20 poena zaostatka... Imamo prilično dobar rezultat i vjerujem da imamo lijepu šansu da prođemo dalje. Potreban nam je samo malo bolji šuterski dan i mislim da će sve biti u redu", izjavio je Mačvan za "Sportski žurnal".

Jedini Hemofarmov reprezentativac Srbije u Berlinu je igrao 40 minuta i to dovoljno govori koliko je ove sezone bitan u timu Željka Lukajića. Ali, Mačvan ne želi da priča u prvom licu.

"Timska igra izbacuje i odlične indivudualne učinke...", ograđuje se, pred susret sa ekipom koju sa klupe vodi bivši trener Hemofarma Luka Pavićević, a za koju na terenu nastupaju nekadašnji igrači Crvene zvezde Tadija Dragićević i Marko Marinović.

"Oni dolaze sa plus šest, samim tim imaju i veće šanse da prođu dalje. Međutim, to nije razlika koja ne može da se anulira. Zaista smo imali jako loš procenat šuta u Berlinu i očajno smo odigrali drugu i treću četvrtinu. Ako malo popravimo šut i budemo koncentrisani, možemo do sljedećeg kruga. Za mene to uopšte nije nerealna mogućnost", apostrofira Mačvan, koji nije bio impresioniran atmosferom u Berlinu.

Ali, svjestan je da je i podrška koju imaju igrači Albe daleko značajnija od one koju Vrščani pružaju svom timu.

"Tek sam u novinama pročitao da je bilo 8.000 ljudi na utakmici. Nisam stekao takav utisak, jer je dvorana zaista ogromna. A, kod nas uvijek isto... Sada samo želimo da odigramo mnogo bolje nego protiv Hapoela i da u našem pozorištu napravimo podvig", sleže ramenima krilni centar, koji je navikao da u mirnoj atmosferi igra velike evropske utakmice.

Duel Hemofarma i Albe obnovio je rivalitet na poziciji "četvorke" između Mačvana i Dragićevića, o kojem je popularni "Maki" govorio samo pozitivno.

"Tadija je izuzetno korektan momak, igramo smo tri, četiri sezone jedan protiv drugog. Drago mi je što se vratio u pravu formu poslije silnih problema sa povredama koje su ga snašle. Nadam se da će Marinović i on imati odlične sezone u Albi", rekao je Mačvan u maniru pravog sportiste.

Marinović, bivši igrač FMP Železnika i Crvene zvezde, vjeruje da će Alba otići iz Vršca pjevajući i razmišljajući o narednoj, posljednjoj prepreci, a to je bolji iz duela UNIKS Kazanj - Šarlroa.

O eliminaciji ne razmišlja.

"Ne vjerujem da će do toga doći. Jednostavno, Alba je bolja ekipa od Hemofarma i to ćemo dokazati u Vršcu. Alba zaslužuje da nastupa u Evroligi, po timo, dvorani, gradu...", rekao je Marinović, koji misli da je Hemofarm bio jači prošle sezone, dok je on igrao za Valensiju.

"Prošla garnitura je bila jača, što ne znači da i ova nije dobra", dodao je Marinović.

REVANŠ MEČEVI DRUGOG KOLA KVALIFIKACIJA:

(A) Hemofarm (Srbija) - Alba (Njemačka) 18.00, prvi meč 67:73
(B) UNIKS (Rusija) - Šarlroa (Belgija) 17.00, prvi meč 69:75

(C) Asvel (Francuska) - Le Man (Francuska) 20.30, prvi meč 75:85
(D) Buđivelnik (Ukrajina) - Himki (Rusija) 17.00, prvi meč 87:58

PAROVI TREĆEG KOLA (5. i 8. oktobar):

Pobjednik A - Pobjednik B

Pobjednik C - Pobjednik D

*napomena: u prvu fazu Evrolige plasiraće se pobjednici dvomeča trećeg kola kvalifikacija, s tim da bolji is susreta (A) i (B) ide u Grupu A, a pobjednik iz susreta (C) i (D) ide u Grupu B, gdje je Partizan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC