• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan mt:s i Vujošević - susret šampiona!

Crno-bijeli na turniru Aleksandar Gomeljski igraju protiv CSKA, ekipe koju od ove sezone treneira dugogodišnji trener Partizana Duško Vujošević.

 Partizan mt:s i Vujošević - susret šampiona! Izvor: MONDO

Partizan mt:s je prošle godine bio na turniji po Americi gdje je gostovao poznatim NBA klubovima. Srpski šampion i ove sezone imaće vrlo jake provjere, doduše, ovaj put ne sa rivalima iz najjače lige svijeta. Crno-bijeli će sparingovati protiv najboljih klubova na Starom kontinentu...

Partizan mt:s je u petak otputovao u Moskvu gdje će tokom vikenda učestvovati na turniru "Aleksandar Gomeljski". Pored Partizana, za trofej će se takmičiti još još CSKA, Panatinaikos i Žalgiris.

Zanimljivo da su u svim ekipama treneri naši ljudi. Ruse od ove sezone vodi Duško Vujošević, Željko Obradović je na klupi "zelenih", a Aco Petrović predvodi Žalgiris.

Prvi meč biće posebno zanimljiv. Vujošević će se poslije jedne decenije provedene u Humskoj, suprotstaviti ekipi za koju ga vežu najljepši momenti u trenerskoj karijeri i sa kojom je ostvario apsolutnu košarkašku dominaciju na ovim prostorima (domaće prvenstvo, Kup i NLB liga).

Na klupi Partizana sjediće Vlada Jovanović, mladi stručnjak koji je pred polazak za glavni grad Rusije pričao o očekivanjima, ali i o problemima koji su pratili "parni valjak" tokom priprema.

"Najteže utakmice u pripremnom periodu očekuju nas u naredna dva dana. Na turniru učestvuju ekipe koje po mom mišljenju konkurišu za Fajnal-for, a tu je i Žalgiris, naš protivnik u prvom krugu Evrolige", kaže je trener srpskog šampiona i nastavlja:

"Ne bih rekao da su ove utakmice rezultatski previše važne. Nismo u stanju da se takmičimo. Kao što je poznato roster još nismo završili. Nedostaju nam dvojica igrača na pozicijama jedan i četiri. Kada se budemo kompletirali moći ćemo na pravi način da ocenima kvalitet naše ekipe", smatra on.

Jovanović je istako da će utakmice protiv CSKA i drugog rivala, koji će biti poznat tek nakon polufinalnih duela, pokušati da iskoristi makismalno kako bi imao jasnu sliku o tome kako se radilo u prethodnom periodu.

"Sada je dosta bolje od trenutka kada smo se okupili, ali nam nedostaju igrači na bitnim pozicijama." Jovanović je objasnio zbog čega je sada bolja situacija. "Po završetku prošle sezone nismo znali koliko će igrača da ode. Na kraju se ispostavilo da je otišlo dvije trećine ekipe, napustila su nas tri igrača iz prve petorke, ostali smo bez centarske linije, ostao je samo Bane Đekić", podsetio je Mladi stručknjak na sve probleme koji su pratili Partizan prošlog ljeta.

"Jako je bilo teško da formiramo ekipu. Imali smo ponekad problem da napravimo i trening, jer je znalo da bude i manje od 12 igrača. Ponavljam, sada je dosta bolje. Pokušavamo da u svaku utakmicu uđemo tako kao da su svi tu. Tako se i ponašamo. Ljudi u klubu i ja pokušavamo na sve moguće načine da nađemo prave igrače za pozicije jedan i četiri. Dogovorili smo se da ne žurimo da ne bi napravili grešku zbog toga. Ja bih volio da te igrače dovedemo prije Jadranske lige, u krajnjem slučaju pre Evrolige", rekao je Vlada Jovanović i na kraju dodao da on očekuje da se ekipa kompletira za nekih 10 do 15 dana.

Partizan se u subotu od 18.00 sati igrati protiv "armejaca", dok se u prvom susretu tri sata ranije sastaju PAO i Žalgiris. Finale i meč za treće mjesto planirani su za nedjelju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC