• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Zvezda: Novi početak, nema predaje

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je tri dana pred početak nove sezone u NLB ligi svoju novu ekipu navijačima i medijima.

  KK Zvezda: Novi početak, nema predaje Izvor: MONDO

"I da znate, nije ovo mlada ekipa Zvezde", pokušao je da zbuni novinare na samom kraju konferencije za novinare trener Mihajlo Uvalin.

"Ovo je najmlađi tim u Jadranskoj ligi", rekao je povratnik na mjesto prvog trenera crveno-bijelih novinarima, prethodno najavivši sezonu u kojoj će, kako je rekao, njegov tim napredovati iz mjeseca u mjesec.

"Mi nismo u situaciju da bilo kome prijetimo u ovoj ligi, ali se nikome nećemo predati, to obećavam", naglasio je Uvalin i dodao:

"Navijači znaju da je u našem klubu bilo raznih eksperimenata u prošlosti, uspješnih, i manje uspješnih. Tvrdim da je ovo jedini, i najpošteniji pravac kojim smo mogli da krenemo jer šansu dajemo našoj djeci. Zato vjerujem da će navijači to prepoznati, podržati Zvezdu i imati strpljenja".

"Pionir je naša šansa"

Generalni menadžer Zvezde Mirko Pavlović zahvalio se svim igračima, i ostalim ljudima u klubu na hrabrosti da budu deo jedne nove priče u Crvenoj zvezdi.

"Pravo je vrijeme da krenemo da igramo dobru košarku. Pred nama su iskušenja, a biće poraza, ali ćemo izdržati jer su naš cilj – pobjede", rekao je Pavlović i dodao da prije svega očekuje strpljenje:

"Pozivam na strpljenje, jer imamo momke kojima je cilj da se bore za dres koji nose i pruže maksimum na parketu. Izuzetno vjerujem u ovaj mladi tim i skauting koji smo ljetos imali i vjerujem da će oni dobro reprezentovati klub".

Pavlović je naglasio da puno očekuje od utakmica u kojima su crveno-bijeli domaćini:

"Mi ćemo našu šansu tražiti u hali Pionir. Nadamo se da će naši navijači sve ovo prepoznati i napravi atmosferu nepobedivosti u Pioniru".

Pavlović je istakao da očekuje da sud do kraja ove nedelje saopšti pravni status Zvezde i ponovio da je osnovni takmičarski cilj opstanak u NLB ligi, ali i stalni napredak igrača koji su potpisali višegodišnje ugovore sa Zvezdom.

Potom su pred novinare izašli prvotimci Crvene zvezde, među kojima je zaista puno novih lica. Najstariji igrač Zvezde je Strahinja Milošević koji ima 26 godina, a najmlađi su talentovani Cvetković i Marinković koji su rođeni 1993.godine!

Trener Uvalin je rekao da su se svi igrači oporavili od prošlonedjeljnih povreda i da će Zvezda biti kompletna u prva dva kola, na gostovanjima u Češkoj protiv Nimburka i Podgorici protiv Budućnosti.

Priliku da prvi put gledaju "novu" Zvezdu u Pioniru, navijači će imati u trećem kolu, 16.oktobra protiv Radničkog iz Kragujevca.

Sastav Crvene zvezde sa sezonu 2010/2011

33 Boris Bakić (kapiten)
5 Luka Drča
6 Džamar Jang
16 Nemanja Nedović
11 Lazar Radosavljević
18 Strahinja Milošević
19 Uroš Nikolić
12 Darko Balaban
13 Stevan Jelovac
29 Ivan Marinković
9 Uroš Mirković
4 Aleksandar Cvetković
10 Nemanja Arnautović
14 Dušan Katnić

U stručnom štabu Mihajlu Uvalinu će pomagati Velibor Radović, Srđan Plajs i Petronije Zimonjić koji će brinuti o kondiciji igrača.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC