• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Masa: Ako budem novi Barikelo, povlačim se!

Felipe Masa poručio je da je ovo posljednja sezona u kojoj će raditi za Fernanda Alonsa i da nema namjeru da se trka za drugo mjesto.

 Masa: Ako budem novi Barikelo, povlačim se! Izvor: MONDO

Četiri runde prije kraja 61. šampionata Formule 1, Brazilac Felipe Masa nalazi se na šestom mjestu u generalnom plasmanu i jedini od vozača iz redova Red Bula, Meklarena i Ferarija nema izgleda da osvoji titulu.

Pomalo poražavajuća pozicija, kada iz sezone u sezonu najavljujete pohod na vrh.

Od kada je 2006. godine prešao u Ferari, Masa je samo jednu sezonu završio ispred klupskog kolege u generalnom plasmanu i to 2008. godine, kada je aktuelni šampion Kimi Raikonen upao u problem sa motivacijom i dekoncentracijom, a Masa u posljednjoj trci sezone izgubio titulu od Luisa Hamiltona.

Brazilac je 2007. godine bio iz Raikonena, 2009. godine doživio je tešku nesreću na trci za VN Mađarske i nije vozio posljednjih sedam trka sezone, a ove 2010. godine, u finiš šampionata ulazi sa "debelih" 63 boda zaostatka za kolegom, drugoplasiranim Fernandom Alonsom (191) i još 11 za vodećim u generalnom plasmanu Markom Veberom iz Red Bula (202).

Između Alonsa i Mase, nalaze se Luis Hamilton iz Meklarena (182), Sebastien Fetel iz Red Bula (181) i aktuelni šampion Dženson Baton iz Meklarena (177).

Svjestan da je prošla još jedna sezona u kojoj je igrao, manje-više, epizodnu ulogu i da ga sve više ljudi poistovjećuje sa Šumaherovim "vodonošom" u Ferariju, zemljakom Rubensom Barikelom, Masa je ljudima iz ekipe poručio:

"Neka svima bude jasno da nisam Ferarijev drugi Rubens Barikelo", izjavio je Masa za njemački "Sport Bild" magazin.

"Ako se to bude ipak dogodilo, ne da ću otići iz Ferarija, nego ću prestati da se bavim ovim poslom. Ne želim da se trkam, a da budem osuđen na drugo mjesto", aludirao je Masa na događaj sa VN Njemačke ove sezone, kada je dobio naređenje iz boksa da propusti Alonsa i dozvoli kolegi da osvoji prvo mjesto, samim tim i sakupi više bodova.

Ferari je zbog ove odluke kažnjen sa 100.000 evra, ali niko u timu ne žali zbog toga, jer je Alonso trenutno drugi u generalnom plasmanu i da Masi nije naređeno da pusti Španca, sada bi njegov zaostatak u odnosu na vodećeg Vebera bio 18, a ne 11 bodova.

Masa je svjestan da je Alonsovim dolaskom u Ferari prošle zime dobio mnogo jakog konkurenta unutar tima, pored toga što i u drugim ekipama ima sjajnih vozača.

"Definitivno, Fernando je veoma dobar. Ali, on nije bolji od ostalih kolega sa kojima sam vozio u Ferariju", uporedio ga je Masa sa Raikonenom i Šumaherom.

Masa nije želio Alonsa da "okrivi" za svoj skroman plasman.

"Ja sam kriv što nisam dobar kao nekada... Imam veliki problem sa gumama koje stoje na raspolaganju, jer su za moj stil vožnje čak i 'mekani' pneumatici suviše tvrdi. I siguran sam da mnogi drugi vozači imaju isti problem. Nisam siguran da je Mihael Šumaher zaboravio da vozi", povezao je Masa svoj problem sa neuspješnim povratkom u Formulu 1 najtrofejnijeg vozača svih vremena.

Šumaher u Mercedes GP timu ima očajnu sezonu, prvu od kada se 2006. povukao iz sporta i nalazi se na desetom mjestu sa 46 bodova, bez ijednog plasmana na podijum.

Masa je poručio da će do kraja sezone voziti za Alonsa, ali da od naredne sezone neće da radi za druge.

"Ako budem ispred ostalih vozača, a iza Fernanda, trudiću se da mu čuvam leđa i da 'otkinem' bodove njegovim rivalima. Radiću to do kraja sezone", podvukao je.

Na ove izjave reagovao je predsjednik Ferarijevog F1 tima Luka di Montecemolo, koji je Masi poručio:

"Felipe je bio i uvijek će biti prvi vozač u Ferariju. Ja očekujem i da on bilježi rezultate koji priliče prvom vozaču tima", pomalo je Di Montecemolo "spustio" Masu na zemlju, podsjećajući ga da on nema pobjedu ove sezone.

"Znam za njegov stav o pneumaticima, ali očekujemo od njega rezultate dostojne prvog vozača i u naredne četiri trke, a i sa novim tipom guma koji se sprema za narednu sezonu", dodao je Di Montecemolo.

"Nadam se da će Masi odgovarati novi pneumatici i da će naredne sezone donijeti preko potrebne pobede timu, samim tim i bodove u borbi za obe titule".

Šampionat Formule 1 biće nastavljen narednog vikenda na stazi Suzuka u Japanu, gdje se očekuje kišovito vrijeme, a potom slijede trke u Južnoj Koreji, Brazilu i finale sezone, 14. novembra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC