• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turkoglu protiv utakmice u Beogradu: Ne želimo nepoželjno okruženje!

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Prvi čovjek turske košarke kaže da je odluka nerazumljiva.

 Hidajet-Turkoglu-nezadovoljan-Darusafaka-Virtus-u-Beogradu-Evrokup-Stark-arena Izvor: MN PRESS

Predsjednik Košarkaškog saveza Turske Hidajet Turkoglu rekao je da je razočaran odlukom Evrolige da se meč između Darušafake i Virtusa u Evrokupu igra u Beogradu.

Utakmica 6. kola Top 16 faze Evrokupa između turskog i italijanskog kluba, koja je trebalo da se igra danas u Istanbulu, zbog problema sa koronavirusom u Italiji, prebačena je u Beograd i igraće se u četvrtak u "Štark" areni, bez prisustva publike.

Možda će vas zanimati

Ipak, nekadašnji košarkaš Sakramento Kingsa, nije nimalo srećan zbog takve odluke.

Turske vlasti uvele su poseban režim za putnike iz Italije, jedne od zemalja sa ozbiljnim brojem smrtnih slučajeva usljed zaraze koronavirusom, što je spriječilo ekipu Virtusa da doputuju u Istanbul na vrijeme. Meč je trebalo da bude odigran u ponedjeljak uveče.

"Odluka o utakmicu i odigravanju u Beogradu je veliko razočaranje za mene. Ta odluka Evrolige je nerazumljiva, uložili smo najveće napore da se odigra u Istanbulu", rekao je Turkoglu i nastavio svoje obrazlaganje.

"Odluka je protiv svih vrijednosti koje Evroliga propagira i protiv duha igre. Sve postaje kontroverzno kada u obzir uzmete jednostavne činjenice da su trener i pojedini igrači Virtusa iz Srbije, to je potpuni preokret za nas", insinuirao je Turkoglu na činjenicu da je trener Virtusa Aleksandar Đorđević, a da su dva važna igrača Miloš Teodosić i Stefan Marković.

"Ne želimo nikakvo nesportsko ponašanje i nepoželjno okruženje. Molio bih Evroligu da bude opreznija u donošenju takvih odluka. Vjerujem da kompletna turska košarkaška javnost zamjera Evroligi na ovoj odluci", navodi se u saopštenju Turkoglua.

Meč se igra u četvrtak od 18.15, a pobjednik tog duela izboriće plasman u četvrfinale Evropkupa, kao drugoplasirani tim u grupi, iza Partizana.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC