• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bora Stanković: Srbiji ne treba NLB liga

"Srbija treba da jača svoju košarku, a ne drugih zemalja u regionalnom takmičenju", kaže počasni sekretar FIBA.

 Bora Stanković: Srbiji ne treba NLB liga Izvor: MONDO

Borislav Stanković, počasni sekretar Svjetske košarkaške federacije, a prije toga generalni sekretar FIBA punih 26 godina, smatra da Srbiji ni u kom slučaju potrebna regionalna NLB liga.

"Za zemlje poput Slovenije, Hrvatske i BiH koje imaju dva-tri jaka kluba NLB liga je spas, ali za Srbiju, koja ima mnogo takvih klubova, ovakvo takmičenje je nepotrebno", rekao je Stanković u intervjuu za "Nezavisne novine".

Prema njegovim rečima, svestan je da regionalno takmičenje privlači sponzore, ali smatra da Srbija nema "ćara" od njih.

"Srbija treba da jača svoju košarku, a ne drugih zemalja. Regionalna liga je poluprivatno takmičenje, gdje grupa ljudi donosi i provodi svoje odluke".

Za razliku od većine stručnjaka, Stanković nije "popljuvao" sudije na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Turskoj, gdje su "orlovi" brutalno pokradeni u polufinalu protiv selekcije domaćina.

"Ne može jedna linija da pokvari sve i da zbog toga neko takmičenje proglasite neuspješnim. Linija je bilo i biće ih, a sudije su uvijek bile prve na meti kada nešto ne ispadne onako kako ste očekivali. Šta mislite da li bi bilo kritika na sudije da je Srbija prošla u finale? Sumnjam. Sve je to dio sporta i života".

Stanković je u Banjaluku stigao kao gost Košarkaškog saveza Republike Srpske koji obilježava 18 godina postojanja, a primio je i orden časti sa zlatnim zracima za javni rad i rezultate u oblasti sporta kojima se doprinosi afirmaciji ljudskih prava i toleranciji medu ljudima i narodima.

"Odlikovanje je veoma značajno za mene i to je neka vrsta priznanja za rad kome sam posvetio cijeli život. Uvijek mi je bilo zadovoljstvo da dođem u kraj u kome sam rođen", rekao je Stanković i podsjetio da vodi porijeklo iz Bihaća.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC