• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gist potpisao, ne stiže za meč sa Himkijem

Džejms Gist navodno je već potpisao ugovor sa Partizanom mt:s, ali neće debitovati protiv Himkija u Evroligi, jer će u Beograd doći u srijedu, na dan utakmice.

 Gist potpisao, ne stiže za meč sa Himkijem Izvor: MONDO

Sporazumni raskid ugovora sa Savom Lešićem, u ponedjeljak, mogao je da znači samo jedno... Da će u Partizan mt:s uskoro doći dugo najavljivano pojačanje na poziciji "četiri".

Dan kasnije, beogradski mediji složili su se da se radi o Amerikancu Džejmsu S. Gistu III, koji nedavno nije uspio da se izbori za ugovor u San Antonio Sparsima, pa će treću sezonu zaredom igrati u Evropi, ali prvi put u timu koji nastupa u Evroligi.

Gist, rođen 26. oktobra 1986. godine u Silver Springu, u američkoj državi Merilend, prije Partizana mt:s nastupao je za rusku Lokomotivu Kuban (2009/10) i italijansku Bijelu (2008/09). Univerzitetsku karijeru završio je 2008. godine u Merilend Terapinsima.

Visok je 206 centimetara, a težak 107 kilograma, veoma je skočan i pokretan, a sportska štampa u utorak navodi da je uveliko potpisao ugovor sa crno-bijelima, ali da najvjerovatnije neće igrati u drugom kolu Evrolige protiv Himkija, jer će najvjerovatnije na dan utakmice (srijeda, 20.45) doputovati u srpsku prijestonicu i upoznati se sa trenerom Vladom Jovanovićem i saigračima.

Gist bi debi trebalo da zabilježi u nedjelju, kada šampion NLB lige gostuje Olimpiji u Ljubljani.

Prije Gista, Partizan mt:s angažovao je Amerikanca na poziciji plejmejkera Olivera Lafajeta, a još ranije stigao je australijski centar Nejtan Džavai, koji je već nagovijestio da će biti oslonac tima na poziciji petice.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC