• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučić za MONDO: Nikome lako u Pioniru!

Dvadesetjednogodišnje krilo, otkrovenje dosadašnjeg toka sezone u Partizanu mt:s i jedan od junaka pobjede nad Himkijem.

 Lučić za MONDO: Nikome lako u Pioniru! Izvor: MONDO

Dok su košarkaši Partizana prethodnih sezona rušili najveće evropske timove, na stolicama iza koša, pod 90 stepeni u odnosu na klupu crno-bijelih, uvijek je sjedilo nekoliko talentovanih igrača.

Učestvovali su u proslavama tih pobjeda, izlazili navijačima "na bis" zajedno sa asovima koji su podizali Partizanov rejting u Evropi do neslućenih visina.

Pitanje je samo bilo hoće li neko od tih momaka (i kada) postati akter samih utakmica Evrolige?

Činjenica je da neki od njih i dalje sjede na istim mjestima iza koša, dok neki više nisu u Partizanu mt:s. Na radost navijača, Vladimir Lučić (21 godina, 202 cm) je na terenu, nosi crno-bijeli dres i pokazuje da mu je na terenu i mjesto!

Šest poena za 26 minuta na papiru ne predstavlja spektakularan učinak, ali u meču koji je Partizan mt:s dobio prije svega odbranom i borbenošću, Lučić je imao svoju rolu. Silom prilika, čuvao je jačeg i znatno iskusnijeg Krešimira Lončara na poziciji krilnog centra...

"Još nismo kompletirani, tako da sam popunio to mjesto na četvorci. Ukazala se malo veća minutaža", rekao je za MONDO Vladimir Lučić, svjestan da se šansi "u zube ne gleda", posebno što u tim dolazi Amerikanac Džejms Gist.

Dodao je da će pobjeda nad Himkijem mnogo značiti na polju samopouzdanja. Kao što je rekao i veteran Dušan Kecman, "važno je da klinci vide da mogu da igraju i da pobjeđuju".

"Ne smijemo nikako da se opustimo, jer nas u nedelju čeka utakmica protiv odlične ekipe Olimpije. Hvala navijačima na vrhunskoj podršci, koju su nam pružali 40 minuta, onako kako to rade već godinama".

Ima li poslije prve pobjede u grupi smisla procjenjivati koji su dometi renoviranog sastava, na čijem kormilu više nema starog mahera, Duška Vujoševića?

"Samo polako. Naše je da radimo i da u svaku utakmicu ulazimo kao u ovu protiv Himkija. A, publika je pokazala da će i ove sezone svakom biti teško da odnese bodove iz Pionira".

Lučić je trojkom 56 sekundi prije kraja riješio pitanje pobjednika (70:62), mada je ustvari bilo drame do slobodnog bacanja Olivera Lafajeta za konačnih 72:68.

Evo kako je krilni igrač Partizana mt:s prokomentarisao situaciju o kojoj je do sada samo maštao...

"Vidjeli ste kako sam krenuo da se radujem poslije te trojke, sve je izašlo iz mene! Sjajan osjećaj. To možeš da shvatiš samo ako doživiš, a riječima je baš teško objasniti... Puna hala, navijanje koje te nosi, igraš kao u transu. To je ono što odlikuje Partizan kada igra na domaćem terenu".

Da bi se postao veliki, ili dobar evroligaški igrač, potrebno je odigrati još mnogo, mnogo mečeva poput meča sa skupocjenim ruskim timom.

"Najgore bi bilo da sada gledamo kome se pojedinačno podigao rejting. Treba da ostanemo na zemlji, jer kao što sam rekao, u nedelju igramo u gostima protiv Olimpije. Moramo da budemo skromni i poslije pobjede", zaključio je Vladimir Lučić.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC