• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Pojačana Zvezda protiv Zadra i istorije

Pojačani Džamarom Jangom i Vujadinom Subotićem, košarkaši Crvene zvezde pokušaće protiv Zadra u petak da izbjegnu najgori start od 2002. godine kada su debitovali u NLB ligi.

 NLB: Pojačana Zvezda protiv Zadra i istorije Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde u petak uveče, od 20.15, dočekuju Zadar u Pioniru. Cilj je prva pobjeda u novoj sezoni, kojom bi se izbjegao najgori start kluba u devetoj sezoni u NLB ligi.

Nikada crveno-bijeli od 2002. godine do danas nisu startovali sa pet poraza u regionalnom takmičenju. Prošle sezone, sa trenerom Acom Petrovićem, skor je u istom periodu 1-4, pa se mladi tim Mihaila Uvalina nada da će upravo protiv Zadrana biti upisana ta prijeko potrebna, premijerna pobjeda.

"Zadar je naš rival još iz vremena stare Jugoslavije. Ove sezone imaju neke probleme, ali su i pored toga kvalitetna ekipa. Protiv Zadra vidim našu šansu za oporavak poslije četiri poraza. Pokušaćemo da smognemo snage, odigramo kvalitetno i obradujemo publiku dobrom igrom", rekao je Uvalin, trener najmlađeg tima u ligi dan prije premijernog duela 5. kola.

Za razliku od prethodna četiri kola, od kojih su tri bila gostovanja, u crveno-bijelom dresu zaigraće Amerikanac Džamar Jang, koji je dočekao da bude registrovan, kao i povratnik Vujadin Subotić. Ipak, ni ovog puta zvezdaši neće biti kompletni, jer je još povrijeđen Luka Drča.

Sa Jangom i Subotićem, Uvalin vjeruje da tim sastavljen uglavnom od poletaraca ima izgleda da pobijedi tradicionalno neugodni Zadar.

Kao "pelcer" za pobjedu, krilni centar Crvene zvezde Uroš Nikolić ističe posljednju četvrtinu duela 3. kola, kada su crveno-bijeli stigli i umalo prestigli Radnički, tim koji je u finiš utakmice ušao sa više nego dovoljnom prednošću za miran završetak. Tada je Strahinja Milošević imao šut za pobjedu, ali nije uspio...

"Ta četvrtina protiv Radničkog mora da nam bude model. Potrebno je da što duže budemo borbeni i da pokušamo da kontrolišemo skok. Poznajemo ekipu Zadra, igrali smo i pripremni meč protiv njih, tako da ne mogu da nas iznenade", naveo je Nikolić.

Njegov kolega na poziciji "četvorke" i imenjak Mirković ističe da niko u timu nije deprimiran poslije 0-4, iako su svi ostali timovi u ligi zabilježili bar po jednu pobjedu.

"Početak sezone je težak, ali bez obzira na četiri poraza na staru, vidio sam i dobre stvari u igri i veliku energiju. Moramo da kanališemo tu energiju i iskoristimo je na pravi način", zaključio je Mirković.

Ni Zadru ne cvjetaju ruže ove sezone. Poput beogradskih crveno-bijelih i Zadrani kubure sa finansijskim problemima što se odrazilo na atmosferu u ekipi.

U prvoj pobjedi u sezoni, protiv češkog Nimburka, došlo je do verbalnog sukoba između trenera Danijela Jusupa i jednog od najiskusnijih u timu Jurice Golemca, poslije čega su se Golemac i klub sporazumno razišli.

"Nezadovoljstvo traje dugo. Klub nije ispoštovao dogovoreno, prvenstveno vezano uz sastav prve ekipe. Očekivao sam jači Zadar. Neki igrači su otišli, zamjene nisu stigle, igram na poziciji koja nije moja…", objasnio je Golemac zbog čega je otišao, a taj potez nije prošao dobro kod navijača.

"Nema zle krvi, pozdravio sam se sa svima i poželio momcima i treneru mnogo uspjeha u nastavku sezone", rekao je igrač koji svakako neće biti u timu u Pioniru.

Poslije dogovora između Slobode iz Tuzle i Crvene zvezde oko dinamike isplate dugovanja i odmrznute transfer sankcije od strane FIBA, na Mali Kalemegdan stigli su i Jang i Subotić.

U Zadru je potpuno drugačija situacija, jer klub duguje novac bivšem igraču Trentu Plejstedu, koji je slučaj prijavio u FIBA, pa je vjerovatno pitanje dana kada će i Zadrani pod sankcije. Otišao je Golemac, a najavljeni stranac Džerel Meknil nije pristao da dođe, tako da Jusup pred dolazak u Pionir ima značajno poremećenu atmosferu i oslabljen sastav.

Odlaskom Golemca, mnogo toga u igri Zadra zavisiće od iskusnog Marija Dundovića, koji je tek izašao iz postelje.

"Visoka temperatura i upala grla su stvar prošlosti. Spreman sam za utakmicu. Istina, ovakvi virusi uvijek ostave posljedice, vidjećemo koliko će se to odraziti na moju snagu, ali zdravlje je dobro i sigurno ću biti na raspolaganju treneru Jusupu", rekao je Dundović.

Njega ne zavarava Zvezdinih 0-4.

"Biće teško, to je jasno. No, ako uđemo u susret odlučno i s vjerom da možemo do pobjede onda će nam se prilika i ukazati. Vjerujem da ćemo znati da je iskoristimo", poručila je Zadrova "četvorka".

Susret Crvena zvezda - Zadar jedini je u okviru 5. kola koji će biti odigran u petak. Ostali mečevi na programu su u subotu, kada igraju Hemofarm i Radnički, odnosno u nedelju, kada će na parket igrači Partizana mt:s.

PAROVI 5. KOLA:

U petak:

BEOGRAD: Crvena zvezda - Zadar (20.15)

U subotu:

NIMBURK: Nimburk - Krka Novo Mesto (16.00)
ZAGREB: Cedevita - Hemofarm Vršac (17.30)
KRAGUJEVAC: Radnički - Igokea Aleksandrovac (19.00)
ŠIROKI BRIJEG: Široki - Budućnost Podgorica (20.15)

U nedelju:

ZAGREB: Zagreb CO - Cibona (17.00)
LJUBLJANA: Union Olimpija - Partizan mt:s (19.00)

TABELA: Budućnost 3-1, Nimburk 3-1, Hemofarm 3-1, Zagreb 3-1, Olimpija 3-1, Cedevita 3-1, Partizan mt:s 2-2, Krka 2-2, Cibona 2-2, Zadar 1-3, Igokea 1-3, Široki 1-3, Radnički 1-3, Crvena zvezda 0-4.

(MONDO, foto: adriaticbasket.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC