• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gist u Beogradu: Grobari, obećavam "kucanja"!

Dan poslije prve pobjede u ovogodišnjem izdanju Evrolige, Partizan mt:s dočekao je najavljeno pojačanje za poziciju "četiri".

 Gist u Beogradu: Grobari, obećavam "kucanja"! Izvor: MONDO

Amerikanac Džejms Gist, rođen u Turskoj, doputovao je u Beograd i tako su crno-bijeli dočekali dugo čekanu "četvorku".

"Drago mi je što sam došao u Beograd, grad o kojem sam čuo sve najbolje dok sam igrao u Rusiji i Italiji. Svi moji saigrači su govorili o Beogradu kao zaista odličnom gradu. Znam da je Partizan prošle godine bio četvrti tim u Evroligi i naravno da klub ima sjajne navijače o kojima priča čitava Evropa. Želim da budem uspješan zajedno sa svojim novim saigračima. Pobjeda je jedino što želim u svakoj utakmici, da uvijek budem bolji i da tim i ja zajedno napredujemo iz meča u meč", rekao je krilni centar šampiona Srbije po dolasku u Beograd.

Prvi na koje je "naletio" po izlasku iz aviona, bili su novinari beogradskih medija.

Rekao im je da je imao prijatan let i da mu nije žao što nije ostao u San Antoniju. Njegova pozicija je krilni centar, ali kaže da može da igra i na poziciji krila.

"Mogu da igram na oba. Mijenjam po potrebi ekipe. Najviše volim da igram na četvorci, to je dinamična pozicija. Možeš da trčiš, da šutiraš ako je potrebno... Najbolje se osjećam tu, ali sam spreman da igram gdje god kaže trener. Sve zavisi od postavke tima", rekao je Gist.

Nije mogao da procijeni koliko će mu vremena biti potrebno za adaptaciju, dodavši da to zavisi i od saigrača.

"U svakom slučaju, jedva čekam da izađem na parket, da treniram sa momcima, da naučim akcije, da sarađujem sa njima", rekao je Gist.

Na konstataciju novinara da će navijači Patizana od njega očekivati zakucavanja, Gist je rekao: "Obećavam to i ovde, definitivno. Volim da zakucavam, to podiže navijače, saigrače... Takav potez može da promijeni utakmicu".

"Međutim, u tako velikim takmičenjima kakva su Evroliga i NBA liga, dobro je i kada završiš polaganjem ili nekim šutem blizu koša. Nije bitno. Ali, volim i eli-up".

Ne zna dvojicu drugih crnaca u Partizanu Nejtana Džavaija i Olivera Lafajeta, ali se nada da će sa njima i ostalim igračima iz ekipe donijeti nove radosti crno-bijelima.

Na primjedbu novinara da su svi stranci otišli iz Partizana u bogatije klubove, Gist se nasmijao i odgovorio: "Sa tim nemam nikakav problem! Međutim, da bismo svi bili srećni, moramo da pobjeđujemo".

Muzika koju sluša je, naravno, tipična "crnačka": hip-hop, r'n'b...ali nije isključiv po tom pitanju, sluša kaže "sve i svašta".

Od petka neće biti sam u Beogradu, jer mu dolazi djevojka.

Gist je rođen je u Turskoj u gradu Adanu 26. oktobra 1986. godine. Visok je 206 cm. On je nekadašnji igrač univerziteta Merilend je 2009. draftovan od San Antonija u drugoj rundi NBA drafta, ali još nije zaigrao u najjačoj ligi svijeta.

Evropsku karijeru počeo je 2008. u italijanskoj Bijeli, a prošle sezone branio je boje ruske Lokomotive Kuban. Ovog ljeta bio je na kampu San Antonija.

Trener Partizana mt:s Vlada Jovanović izrazio je zadovoljstvo što je konačno kompletirao tim, ali je zatražio strpljenje za Gista.

"Odmah nakon dolaska mora da prođe sve ljekarske preglede i tek nakon toga da se priključi ekipi. Nadajmo se da će do utakmice sa Olimpijom biti u sastavu, ali opet je pitanje koliko će on moći da pruži nakon samo par dana sa timom. Ali, zadovoljan sam što će ekipa biti kompletirana i što ćemo kao jedan tim moći da čekamo naredne protivnike i sve naredne utakmice", rekao je Jovanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC