• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Žao nam je, nije igrao Majami

"Iskreno, muka mi da svakog sata slušam o Majamiju... Majami ovo, Majami ono, koliko je sjajna 'Velika trojka', koliko su oni zaista veliki, kakav će skor da imaju..."

 NBA: Žao nam je, nije igrao Majami Izvor: MONDO

Omamljeni ljetošnjim trejdom prije svih Lebrona Džejmsa u Majami Dvejna Vejda, NBA fanovi širom svijeta kao da su zaboravili da pored tog tima ima još 29 učesnika u 65. sezoni najjače košarkaške lige na planeti.

Majami, Majami, Majami, Majami...

"Iskreno, muka mi da svakog sata slušam o Majamiju... Majami ovo, Majami ono, koliko je sjajna 'Velika trojka', koliko su oni zaista veliki, kakav će skor da imaju... Zovu me novinari iz Poljske svaki dan i pitaju me šta mislim o Majamiju, kakav će biti Majami, šta mislim o tim trejdovima. Marsin, šta mislite o Velikoj trojci?", frustriran je bio "poljski čekić" Marcin Gortat poslije više nego ubjedljive pobjede njegovog Orlanda na premijeri u sezoni 2010/11.

Umjesto da ga novinari poslije demoliranja definitivno beznadežnog Vašingtona (112:83) pitaju o igri njegovog tima, oni su pohrlili u miks zonu da čuju šta igrači Orlanda misle o - Majamiju!? Gortat je "odlijepio".

"Evo, rećiću i vama, ono što kažem svima... Oni su sjajan tim, imaju tri super zvijezde i nekoliko igrača sa dobrim rolama. Izgledaju dobro na papiru, ali moraju da počnu da pobjeđuju", dodao je Gortat prije nego se okrenuo i otišao.

To što je njegov Orlando izgledao više nego impresivno i pobjedom od 29 poena razlike poslao prvog pika sa ljetošnjeg drafta Džona Vola u istoriju, to je bilo manje zanimljivo.

Otkud prvi pik Vol u istoriji već poslije prve utakmice u NBA karijeri?

Pa, nijedan prvi pik od uvođenja draft sistema nije doživio ubjedljiviji poraz na početku karijere od Vola... U sezoni 2008/09, Portlandov centar Greg Oden kao prvi pik dočekan je grubo, sa porazom od 20 poena razlike, ali šta reći o tome kako su igrači Orlanda sasjekli Vola?

Taj momak nije bio loš, imao je 14 poena i devet asistencija na debiju, ali šta vrijedi kada sam pogled na "roster" Vizardsa izaziva apatiju...

S druge strane, Dvajt "Supermen" Hauard zabilježio je novu impresivnu partiju sa 23 poena i deset skokova, a pratili su ga Vins Karter sa 19 i Džamir Nelson sa 16 poena.

Jedna, do 18.918 zauzetih stolica u dvorani pripala je najpoznatijem stanovniku Orlanda, golferu Tajgeru Vudsu, koji je dobio ovacije kada se njegova faca pojavila na video bimu iznad parketa.

Na Zapadu, drugi poraz Jute, ujedno prva pobjeda Finiksa poslije lošeg starta - 94:110.

Stiv Neš, 36-godišnji Ol-star plejmejker, pokazao je da nema namjeru da uspori iako se približava petoj deceniji života. "Džezerima" je odsvirao simultanku od 18 poena, ali je otkrovenje u timu Sansa ipak rezervista Hakim Vorik, koji je takođe ubacio 18 poena, uz 11 skokova.

Vorik je jedina prava "četvorka" u Finiksu, poslije trejda Amarea Studemajera u Njujork Nikse i očigledno je da je momak dočekao svojih "pet minuta".

Krajnji rezultat u Solt Lejk Sitiju nisu ispisali starteri dva tima, koji su uglavnom bili na svom nivou, već "klupe". Rezervisti Jute sakupili su tričavih 16 poena, od čega niko pojedinačno više od šest, dok su zamjene Finiksa ubacile zajedno 50 poena!

Toliko o toj utakmici, uz podatak da je Finiks vodio i sa 18 poena razlike, a da je Juta nekako u finišu izbjegla novi ubjedljiv poraz, posle "minus 22" na otvaranju sezone u Denveru.

REZULTATI:

Orlando - Vašington 112:83
/Hauard 23, 10 sk, Karter 18, Nelson 16 - Martin 17, Vol 14, 9 as/

Juta - Finiks 94:110
/ Džeferson 20, Kirilenko 19, Milsap 19, 13 sk - Neš 18, Vorik 18/

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC