• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda će još da čeka pobjedu

Zvezda i dalje jedini klub bez pobjede u NLB ligi. Zadar u prvoj utakmici petog kola bolji u Pioniru od crveno-bijelih sa 89:76.

 NLB: Zvezda će još da čeka pobjedu Izvor: MONDO

Crvena zvezda je konačno dočekala jednu utakmicu sa 12 spremnih igrača (izostao zbog povrede Luka Drča), pojačana dugo čekanim Džamarom Jangom i povratnikom Vujadinom Subotićem. Ali, ni to nije pomoglo da se zabijježi prva pobjeda ove sezone u NLB ligi.

Zadar je u Pioniru pred oko 2.500 gledalaca bio bolji - 89:76 (18: 23, 15:22, 20:21, 23:23).

Početak ove sezone Zvezda neće pamtiti po dobrom. Košarkaši beogradskog kluba su i peti put, iz isto toliko utakmica, pognute glave napustili parket u regionalnom takmičenju, što je najlošiji start od kada su crveno-bijeli učesnici Jadranske lige. Prošle sezone Zvezda je imala 1-4 odnos pobjeda i poraza.

Osim borbenosti i želje, malo toga su mladi igrači Zvezde pokazali protiv Zadrana, koje takođe muči finansijska kriza. Nemanja Nedović je bio najbolji, a za utjehu treneru Mihailu Uvalinu ide podatak da je Jang već na prvoj utakmici pokazao da od njega može dosta da se očekuje u nastavku sezone.

Zadar je bio bolji tim u prvom poluvremenu i zasluženo je na odmor "ponio" dvanaest poena prednosti. Malo toga je izabranicima Mihaila Uvalina polazilo za rukom. Prije svega, crveno-bijelima je potpuno zakazao šut, pogotovo van linije 6,75. Uporno su domaći košarkaši pokušavali da sa spoljnih pozicija uzdrmaju Zadrane, ali su od čak 13 pokušaja samo 3 završila u košu (jednu je pogodio Jang). Nešto bolji je bio procenat za dva poena (6/15), ali daleko od toga da je bio dobar.

Zadar je kako se bližio kraj poluvremena uvećavao svoju prednost da bi nakon sedme izgubljene lopte Zvezdinih košarkaša, uz zvuk sirene, Sime Olivari položio za 43:33, što je i bila najveća prednost Dalmatinaca u prvom poluvremnu.

Gosti su u nastavku opet počeli bolje. Iako je Nedović ovu dionicu otvorio trojkom, vrlo brzo je na semaforu stajalo 39:55. Nešto boljom igrom Zvezda uspijeva da se spusti ispod minus deset sredinom četvrtine, ali su greške u napadu i odbrani uslovile novu osjetniju prednost - 46:65.

Uvalin je reagovao tajmautom, na koji su crveno-bijeli po prvi put na meču ispraćeni zvižducima.

Potez trenera Zvezde imao je efekta. Domaći igrači vratili su se na parket i vrlo brzo spustili na minus 13, najviše zahvaljujući Jangu, koji je imao pet uzastopnih poena, ali i promašenu trojku pred sam kraj četvrtine za još manji zaostatak.

Zadar je rutinski odradio posao u posljednjoj četvrtini. Ne može se kaže da crveno-bijeli nisu pokazali želju. Nisu se predavali, uspjeli su da minut i po prije kraja stignu do minus osam, ali je najbolji igrač meča Marko Car u narednom napadu petom trojkom riješio sve dileme oko pobjednika.

Car je meč završio sa 38 poena! U Zvezdi, Nedović je ubacio 19, a Jang 14 poena.

Zvezda je i u drugom dijelu vrlo loše šutirala - za tri (6/23), za dva (20/37), slobodna bacanja (18/31)

ZVEZDA: Subotić, Mirković 11, Jelovac 10, Nedović 19, Jang 14, Katnić, Balaban 10, Arnautović, Milošević 7, Radosavljević 5, Nikolić, Marinković.

ZADAR: Batur 16, Vladović 12, Braun 4, Car 28, Ivanov 11, Olivari 2, Ramljak, Marcinković 2, Bilan 12, Dundović 2, Pelcman.

PAROVI 5. KOLA:
U petak:

BEOGRAD: Crvena zvezda - Zadar 76:89

U subotu:

NIMBURK: Nimburk - Krka Novo Mesto (16.00)
ZAGREB: Cedevita - Hemofarm Vršac (17.30)
KRAGUJEVAC: Radnički - Igokea Aleksandrovac (19.00)
ŠIROKI BRIJEG: Široki - Budućnost Podgorica (20.15)

U nedelju:

ZAGREB: Zagreb CO - Cibona (17.00)
LJUBLJANA: Union Olimpija - Partizan mt:s (19.00)

TABELA: Budućnost 3-1, Nimburk 3-1, Hemofarm 3-1, Zagreb 3-1, Olimpija 3-1, Cedevita 3-1, Partizan mt:s 2-2, Krka 2-2, Cibona 2-2, Zadar 2-3, Igokea 1-3, Široki 1-3, Radnički 1-3, Crvena zvezda 0-5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC