• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Ponestalo nam igrača

Trener Partizana mt:s objašnjava poraz od Olimpije "skraćenom" rotacijom poslije izlaska Lafajeta i Katića zbog pet ličnih.

 Jovanović: Ponestalo nam igrača Izvor: MONDO

Poraz, pobjeda, dva poraza, dve pobjede, poraz. Tako izgleda učinak crno-bijelih u novoj sezoni, u koju su ušli sa nekompletnim sastavom i (poslije devet godina) novim trenerom.

Mogao je aktuelni šampion da ostvari vrijednu pobjedu nad Olimpijom u Ljubljani, ali je domaćin dobio poslednjih pet minuta rezultatom 21:7 i zasluženo slavio.

Trener Vlada Jovanović konstatovao je da je Partizan mt:s sva tri poraza u NLB ligi doživio u neizvjesnim završnicama.

"Trideset i pet minuta smo pružali jako dobru igru, ali se u preostalih pet nismo dobro snašli. Nismo dobro odgovorili na njihovu agresivniju odbranu, a uz to smo ostali bez rotacija na pozicijama jedan i pet".

U 35. minutu su zbog pet prekršaja morali na klupu Oliver Lafajet i Raško Katić.

Pošto Jaki Klobučaru - beku koji prinudno popunjava prostor na poziciji plejmejkera - ništa nije polazilo za rukom protiv njegovog nekadašnjeg kluba, Jovanović je morao da ostavi na parketu Petra Božića, iako je kapiten minut pre kraja povredio skočni zglob.

Što se tiče centarske pozicije, "Džavai više nije mogao da odigra intenzitetom koji je bio potreban", objasnio je Jovanović.

"Pala nam je koncentracija u napadu. Imali smo dosta izgubljenih lopti, dok smo poene primali veoma lako. Nestala je i agresivnost u skok igri. Olimpija je izvela daleko više slobodnih bacanja, a mi na mali broj izvedenih promašili sedam, od toga tri u finišu".

Sve to je doprinijelo da se crno-bijeli nađu neuobičajeno nisko na tabeli regionalnog takmičenja, sa jednom pobjedom više od pretposlednjeg Radničkog, odnosno dve više od Crvene zvezde.

Jasno je da Partizan mt:s u ovoj fazi sezone i dalje predstavlja veliki znak pitanja i da je teško proceniti kakvi su mu krajnji dometi.

Vlada Jovanović radi pod pritiskom uspeha koje je klub postizao sa Duškom Vujoševićem, Lafajet i Gist privikavaju se na novu sredinu, a slično se može reći za Milosavljevića, Katića i Klobučara.

Što se tiče "starosedelaca" - Veseli nikako da poveća učinak u fazi napada, Đekić bledim partijama gubi status koji je imao kod Vujoševića, dok Božić i Kecman pokušavaju da pruže maksimum u odnosu na ozbiljne igračke godine u kojima se nalaze.

Navijači naviknuti na trijumfe i slavlja, do sada su pružali ekipi bezrezervnu podršku i nema sumnje da će u četvrtak protiv Makabija ispuniti Pionir do poslednjeg mjesta. Pobjeda u trećem kolu Evrolige ponovo bi okrenula priču ka vedrijim tonovima...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC