• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKI Ronaldo i još VEĆI Luka Dončić: Svi pomažu bebi iz Beograda!

Autori Večernje novosti Autori Mladen Šolak

Veliki sportski asovi uključeni u životnu borbu Sofije Markuljević.

 Kristijano Ronaldo i Luka Dončić pomož za bebu Sofiju iz Beograda Izvor: Guliver, Pier Marco Tacca/Getty Images Europe

Priča o Sofiji Markuljević, djevojčici oboljeloj od rijetke bolesti spinalne misitrofije tip jedan, je priča o velikoj borbi njenih roditelja za ozdravljenje ćerkice. 

Dva mjeseca poslije Sofijinog rođenja, ustanovljeno je da je za njeno liječenje potreban lijek "zolgensma" koji se proizvodi samo u Americi i koji košta 2,1 milion dolara.

Možda će vas zanimati

Njen otac Stefan Markuljević, nekadašnji kondicioni trener muške odbojkaške reprezentacije, pokrenuo je odmah akciju i dosad skupio oko 670 hiljada dolara.

Još nije dovoljno, ali svi vjeruju da će iznos biti prikupljen i da će se Sofija, koja sada ima 11 mjeseci, izboriti sa bolešću koja je progresivna i smrtonosna.

U toj borbi njeni roditelji su ovih dana posredno dobili pomoć Kristijana Ronalda, slavnog fudbalera. Markuljević je ispričao za "Večernje novosti" kako se to dogodilo.

"Moj prijatelj Nijemac je veliki kolekcionar dresova. Bogat je, imućan, kada sam mu se obratio za pomoć, donirao je određenu cifru, a preko humanitarne organizacije doniraće Ronaldov dres sa njegovim potpisom. Kristijanu je samo poslao poruku da će dres donirati u humanitarne svrhe, jer ga je dobio namjenski, sa potpisom i ne želi da se Portugalac uvrijedi", rekao je otac devojčice.

"Ronaldo zna o čemu se radi, da je pomogao nekom djetetu iz Srbije, ali sa nama nije kontaktirao, jer se ne poznajemo", dodao je on.

Takođe, ogromnu podršku je pružio i Luka Dončić, NBA as iz Slovenije.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Sam Hodde

"Najveći donator bio je košarkašk Luka Dončić, koji je prodavao svoje dresove, patike i tako skupio 700.000 dolara. Posljednjih sedam, osam dana počeli su mediji da se meni javljaju. Nadam se da će krenuti nabolje. Mi smo cijelu priču napravili kroz sport, a nažalost u doba korone sporta nije bilo. Sada se već priča o Sofiji", rekao je otac.

Markuljevići su rekli da su stupili u kontakt sa roditeljima iz Amerike čija se djeca suočavaju sa istim problemom.

"Nikola Rokvić nam je pomogao da dođemo u kontakt sa većim brojem ljudi, jer nažalost cifra koju skupljamo je brutalna - 2,1 milion dolara za lijek i 300.000 dolara za liječenje! Potrebno je da se u priču uključi cijela Srbija... On je pomogao veoma mnogo", dodao je Stefan.

Sofija mora da primi lijek prije navršene druge godine, a dinarski račun fondacije "Budi human" je 160-6000000043054-91, devizni 160600000004310147, a IBAN RS35160600000004310147, SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC