• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Hrabro na Makabi, pa šta bude

Trener Partizana mt:s Vlada Jovanović svjestan je problema koje ekipa trenutno ima, ali se ne odriče pobjedničkih ambicija.

 EL: Hrabro na Makabi, pa šta bude Izvor: MONDO

Pao je Himki, može li i Makabi?

Odgovor na to pitanje imaćemo u četvrtak oko 22.30, ali je sigurno da će košarkaši Partizana uz pomoć sedam hiljada navijača dati sve kako bi nastavili sa praksom rušenja velikih evropskih timova u Pioniru.

Da li će već čuvena "sinergija" terena i tribina biti dovoljna da crno-bijeli prevaziđu objektivne teškoće, vezane za neuigranost, ne zna ni Vlada Jovanović.

Trener šampiona nije mogao da se još jednom ne osvrne na nedeljni poraz od Olimpije, koji je "na psihološkom planu poremetio pripremu za Makabi".

"Poslije pobjede nad Himkijem nismo uspjeli da održimo kontinuitet rezultata i kvaliteta igre. Da li smo u dobrom momentu vidjećemo u četvrtak, ali znam da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Sigurno ćemo biti hrabri i vidjeti koliko možemo u Evroligi", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Glavni zadaci, koje obavlja "u hodu", dok priprema ekipu za utakmice, jesu uigravanje Amerikanaca Gista i Lafajeta, kao i definisanje uloga i minutaže kod nekolicine mladih igrača.

"Na početku sezone smo patili zbog neiskustva, ali vremenom se pokazalo da mladi mogu da ponesu određeni teret. Sada uklopamo nove igrače. Podsjećam da je i Lafajet do sada imao malu minutažu, iako je tu duže od Gista".

"Utakmice u kojima protivnik menja odbrane zahtijevaju da reagujete izmjenama. A, kada novi igrač ne poznaje sve sisteme, nije problem on, nego ostali, koji ne mogu da igraju zbog njega. Nalazimo se u periodu prilagođavanja, svako bi trebalo da dobije neku drugu ulogu".

Partizan i Makabi sastali su se krajem marta i početkom aprila u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige, kada je rezultat u pobjedama bio 3:1, uključujući dvije nezaboravne utakmice u Areni.

Makabi sada ima dosta novih igrača i drugog trenera, Dejvida Blata, ali radi se ipak o prepoznatljivoj "školi".

"Sistemi igre u napadu i odbrani dosta liče, naročito u odbrani. Prošle sezone imali su jače inidivudalce, ove godine izgledaju homogenije. Dolaskok Skorcijanitisa imaju tri dobre 'petice', a mi samo dvojicu. Protiv Olimpije se vidjelo da teško igramo ako je jedan od njih opterećen ličnim greškama", analizira Jovanović.

Partizan i Makabi su u grupi timova koji poslije dva kola imaju polovičan učinak. Pobjeda bi za crno-bijele predstavljala veliki korak ka Top 16 fazi, posebno uz utakmice sa Žalgirisom i Prokomom na svom terenu, u drugom dijelu takmičenja.

Pred utakmicu sa Makabijem najviše brine upala tetive koja muči Jana Veselog. Teško je, ipak, zamisliti eksplozivnog Čeha kako propušta ovako važan okršaj.

PAROVI 3. KOLA

Grupa A: Himki - Kaha Laboral, Žalgiris - Prokom (srijeda), Partizan mt:s - Makabi (četvrtak, 20.45).

TABELA: Kaha Laboral 2-0, Himki 1-1, Makabi 1-1, Žalgiris 1-1, Partizan mt:s 1-1, Prokom 0-2.

Grupa B: Olimpijakos - Unikaha, Bamberg - Šarlroa (srijeda), Roma - Real (četvrtak).

TABELA: Roma 2-0, Olimpijakos 1-1, Unikaha 1-1, Real 1-1, Bamberg 1-1, Šarlroa 0-2.

Grupa C: Montepaski - Cibona (srijeda), Šole - Lijetuvos, Barselona - Fenerbahče (četvrtak).

TABELA: Montepaski 2-0, Fenerbahče 2-0, Barselona 2-0, Cibona 0-2, Lijetuvos 0-2, Šole 0-2.

Grupa D: Efes - Armani Džins, Valensija - CSKA (srijeda), Olimpija - Panatinaikos (četvrtak).

TABELA: Panatinaikos 2-0, Olimpija 2-0, Efes 1-1, Armani Džins 1-1, CSKA 0-2, Valensija 0-2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC