• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Makabi kaznio crno-bijele

Partizan mt:s bez povrijeđenog Veselija platio ceh neorganizovanoj igri u prvoj četvrtini. Makabi rutinski pobijedio - 67:54.

 EL: Makabi kaznio crno-bijele Izvor: MONDO

Crno-bijeli nisu uspjeli da prirede navijačima još jedno slavlje. U meču trećeg kola A grupe doživjeli su poraz od Makabija, ali ih je oko 7.000 navijača ipak ispratilo u svlačionicu ovacijama...

Partizan - Makabi 54:67 (10:23, 12:8, 15:20, 17:16).

Gosti iz Tel Aviva sa lakoćom su stekli dvocifrenu prednost već u uvodnim minutima. Crno-bijeli su se "opasuljili" tek kada je na semaforu stajalo 5:22.

Od tog trenutka je Partizan bio ravnopravan rival Makabiju, ali ovako neuigran, uz to bez Jana Veselog (povreda tetive lijeve ruke), nije mogao da nadoknadi ogroman zaostatak iz sedmog minuta.

Najefikasniji je bio Oliver Lafajet sa 11 poena, dok su goste predvodili Džeremi Pargo sa 17 i Lior Elijahu sa 13 poena.

Na tabeli A grupe vode Kaha Laboral, Makabi, Himki i Žalgiris sa skorom 2-1, Partizan mt:s je pretposljednji (1-2), dok Prokom jedini nema pobjedu. Upravo poljski tim biće domaćin crno-bijelima naredne srijede.

PARTIZAN: Lafajet 11, Kecman 5, Klobučar, Jaramaz, Lučić 7 (5sk, 3as), Milosavljević 3, Katić 9 (5sk), Džavai 4, Mitrović, Božić 3, Gist 9 (6sk, 4izg), Đekić 3.

MAKABI: Pargo 17 (4sk, 3as, 3ukr), Hendriks, Šarp, Blutental 8, Elijahu 13, Grin, Pnini 11, Burštajn 2, Kadir, Ejdson 3 (5sk, 4as), Perkins 7 (8sk, 4as, 3ukr), Skorcanitis 6 (8sk, 3blk).

Poslije pobjede nad Himkijem, naslov je bio "Može i bez Duleta". Dok Vujošević sa ekipom CSKA neočekivano zauzima posljednje mjesto u D grupi Evrolige, pokazalo se da ni Partizan bez njega ipak nije ono što je bio.

Novi trener Vlada Jovanović ima velikih muka u sklapanju mozaika od "kockica" koje čine kasno dovedeni Amerikanci, srpski veterani i mladi igrači, među kojima se malo ko uspješno privikao na nove okolnosti.

U porazu od Makabija, samo je Lafajet postigao dvocifren broj poena, a debitant u Evroligi Vladimir Lučić imao najveći indeks korisnosti - 14.

Lafajet je šutirao iz igre 3/14, Džejms Gist 4/13, dok se Dušan Kecman upisao u listu strijelaca tek u 31. minutu. "Australijski Šek" Nejtan Džavai svoja četiri poena je postigao početkom treće četvrtine.

Ako je za utjehu, ni "Bejbi Šek" u timu Makabija, Sofoklis Skorcanitis, nije se baš naigrao...



Da li je Jovanović pogriješio, ili igrači nisu odradili svoj dio posla, pokazaće analiza utakmice. Uglavnom, dogodilo se to da je startna petorka u sastavu Božić, Milosavljević, Kecman, Đekić i Katić pretrčana i "pregažena" u prvih nekoliko minuta.

Potpuni "raspad sistema" u fazi napada nije zaustavljen ni ulaskom trojice stranaca, pa su igrači Makabija poenima iz kontri i polukontri napunili koš crno-bijelih. Trebalo bi dobro pretražiti arhivu, pa pronaći kada je Partizan na svom parketu gubio sa 18:2 i 22:5.

Da li nije imao ko da preuzme ulogu povrijeđenog Čeha, koji uz Kecmana čini vezivno tkivo ekipe, pa čak i kada ne postiže koševe i promašuje slobodna bacanja, radi ogroman posao u odbrani, skoku, tranziciji... Sigurno je da je njegov izostanak značajno uticao na rezultat.

Šampion Srbije do poluvremena je makar povezao konce igre u odbrani, dok je od 22 postignuta poena za 20 minuta, gotovo polovina pala uz pomoć sreće. Gist je postigao trojku od tablu, Lučić i Katić ubacili po "ciglu", u 19. minutu je Lafajet pogodio sa sedam metara dok je isticalo vrijeme za napad.

Nošen bodrenjem navijača, Partizan je zaprijetio u 23. minutu (24:31), pa ponovo tek u 36. minutu (52:60). U međuvremenu je Makabi otišao na 37:54, mada se nikako ne može reći da je tim Dejvida Blata briljirao. Jednostavno su dali dosta lakih poena, a Pnini, Blutental i Pargo odlično gađali van linije od 6,75 metara.

Upravo Pninijeva treća trojka (52:63), uz dva promašena penala Katića, odnijela je posljednju nadu da bi moglo da dođe do preokreta.

Crno-bijeli su jedva podigli ukupan procenat šuta na 30 odsto, ali su bili ravnopravni u skoku. Na 13 izgubljenih lopti na poluvremenu, dodali su svega pet u nastavku. Poboljšali su igru, međutim, nedovoljno.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC