• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Bez igre, šuta, organizacije...

"Lafajet i Gist nisu jedini krivci za rezultat. Niko nije očekivao da oni odmah prikažu sjajnu igru", rekao je prvi stručnjak crno-bijelih.

 Jovanović: Bez igre, šuta, organizacije... Izvor: MONDO

Trener crno-bijelih Vlada Jovanović našao se u veoma neugodnoj situaciji poslije poraza od Makabija.

Trebalo je objasniti nezapamćeno loš početak utakmice, slabe partije gotovo svih igrača pojedinačno i čitave ekipe, obrazložiti izbor Lafajeta i Gista za nasljednike Mekejleba i Robertsa...

"Neću nikoga pojedinačno da izdvajam, ali vidi se da će uklapanje novih igrača ići mnogo teže nego što sam mislio. To je ova utakmica pokazala", rekao je Jovanović i čestitao Makabiju na zasluženoj pobjedi.

"Nijednim segmentom, nijednim sekundom utakmice ne mogu biti zadovoljan. Pristup od početka utakmice nije bio kakav treba da bude. Obično naši gosti gledaju kako da izađu na kraj sa pritiskom publike, a izgleda da smo mu ovog puta podlegli mi".

Jovanović je izjavio da je počeo utakmicu sa petorkom domaćih igrača, smatrajući da će bolje reagovati na atmosferu, koja je još jednom u Pioniru bila sjajna.

"Nisam imao Veselog i morao sam da izvedem iskusniju petorku, a da zaštitim Džavaija, da ne uđe u faulove, jer sam znao da će ga Makabi napasti preko Skorcijanitisa. Mislio sam da ti igrači neće ući u opterećenje, ali smo napravili nekoliko grešaka, primili 11 poena iz kontranapada i oni su tu razliku održavali do kraja".

(to što su se u "iskusnoj" prvoj petorci našli Branislav Đekić star 19 i Dragan Milosavljević star 21 godinu, mnogo govori o aktuelnom sastavu crno-bijelih... ali vratimo se Jovanovićevim izjavama).

"Nismo uspjeli da uključimo u igru naše centre, da dobijemo dubinu u napadu, a time i otvorene šuteve. Bili smo primorani da kreiramo igru spolja, gdje su nam oni parirali snagom i brzinom... U trenucima kada smo mogli da se približimo i ugrozimo vođstvo Makabija, nismo imali pravu organizaciju u napadu. Ustvari nas je samo dobar skok držao na desetak razlike".

Jovanović je upitan šta sada misli o dvojici Amerikanaca i dokle će čekati na njihove bolje partije. Trener Partizana mt:s podsjetio je da je Gist došao u Beograd prije samo sedam dana.

"Nemamo alternativu, moramo da ih sačekamo. Lafajet i Gist nisu jedini krivci za rezultat. Nisam zadovoljan ni sa jednim igračem, pa ni sa njima, ali to je samo analiza ove utakmice. Niko nije očekivao da oni odmah prikažu sjajnu igru".

Jovanović je priznao da se našao pred teškim zadatkom, da praktično iz pepela stvori novi, jak Partizan, u kojem od igrača iz prethodne sezone nema Marića, Mekejleba, Rašića, Robertsa, Vraneša...

"Nije lako i neće biti lako. Moramo da se borimo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC