• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Rakočević prvi strijelac, Teodosić asistent

Dvojica srpskih internacionalaca na vrhu statističkih tabela Evrolige. Košarkaši Partizana mt:s nezapaženi po individualnom učinku.

 EL: Rakočević prvi strijelac, Teodosić asistent Izvor: MONDO

Igor Rakočević poslije trećeg kola vodi na listi strijelaca elitnog klupskog takmičenja, sa prosjekom od 20 postignutih poena.

Bek Efes Pilsena, jedini dvostruki osvajač trofeja Alfonso Ford u istoriji Evrolige, u srijedu je ubacio Armani Džinsu 17 poena. Na tabeli ga prate Kit Lengford iz Himkija i Kajl Hajns iz njemačkog Bamberga.

Miloš Teodosić sa Dimitrisom Dijamantidisom iz rivalskog Panatinaikosa dijeli prvo mjesto u konkurenciji asistenata. Na tri utakmice imali su po 19 dodavanja koja su direktno vodila poenima za njihove timove.

Kada je riječ o trci za najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog dijela sezone, prvi je Dijamantidis sa indeksom korisnosti 22,33 po utakmici, drugi Fernando San Emeterio (Kaha Laboral) sa 20,33, a treći Kit Lengford sa 20.

Prethodnih sezona su na toj listi briljirali košarkaši Partizana, prije svih Aleksandar Marić i Nikola Peković, ali trenutno crno-bijeli imaju samo jednog igrača među prvih 80 rangiranih po statističkom učinku!

To je Nejtan Džavai, koji sa prosječnim indeksom 13,33 zauzima 36. mjesto. Sljedeći iz Partizana je mladi Vladimir Lučić na 83. mjestu, a odmah iza njega iskusni Dušan Kecman.

Džavai dijeli 40. mjesto po broju skokova, a 13. mjesto na listi blokera. Plejmejker Oliver Lafajet deli 37. mjesto među najboljim asistentima Evrolige, odnosno 15. mjesto među "kradljivcima" lopti.

MVP trećeg kola je Dijamantidis, koji je u porazu Panatinaikosa od Olimpije ostvario indeks 31. To je, ujedno, rekord takmičenja za aktuelnu sezonu.

U idealnoj petorci društvo mu prave Kit Lengford (Himki), Rendal Foker (Šole) i Olimpijakosov tandem Kostas Papanikolau - Janis Burusis.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC