• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Crno-bijeli vidaju rane protiv Zagreba

Hemofarm - Olimpija, Partizan mt:s - Zagreb, Zadar - Radnički, Krka - Crvena zvezda... Šesto kolo NLB lige vraća nas na regionalne teme.

 NLB: Crno-bijeli vidaju rane protiv Zagreba Izvor: MONDO

Sa ukupnim skorom 3-5 u prvih osam takmičarskih utakmica u novoj sezoni i teškim nogama od evroligaškog dvoboja sa Makabijem u Pioniru u četvrtak uveče, košarkaši Partizana mt:s pokušaće da prevaziću sve teškoće koje ih more i zabilježe preko potrebnu pobjedu u meču 6. kola NLB lige.

Manje od 48 sati poslije poraza od Makabija, crno-bijeli dočekaće nimalo naivnu ekipu Zagreba, koja u svojim redovima ima nekoliko proslavljenih hrvatskih košarkaša, uz vrsne Amerikance. Tu su Mario Kasun, Damir Mulaomerović, Aleks Renfrou, Erik Denijels, itd.

Meč između Partizana mt:s i Zagreba u "Pioniru" počinje u subotu u 19.30.

"Dolazi nam Zagreb, mnogo težak protivnik, a mi nemamo pravo na kiks, posebno ne na domaćem terenu. Toga moramo da budemo svjesni", rekao je košarkaš crno-bijelih Dušan Kecman, koji se nada da će ekipa sa novim trenerom Vladom Jovanovićem uspjeti da izbegne i treći uzastopni poraz poslije Olimpije u NLB ligi i Makabija u Evroligi.

"Neophodno je da se oporavimo psihički i fizički, pošto smo se i te kako istrošili protiv Makabija. Nadam se da ćemo biti spremni, imamo žestok tempo", dodao je Kecman, svjestan šta je neophodno njegovom timu da popravi skor u regionalnom takmičenju na 3-3.

Kapiten ekipe Petar Božić svjestan je da stvari na početku sezone ne funkcionišu baš najbolje, ali poručuje da problemi moraju da se rješavaju u hodu.

"Šta god da je uzrok poraza, mora da se rešava u hodu, što prije. Vremena nemamo, utakmice su svaka tri dana. Poenta priče je da kada padneš moraš što prije da ustaneš. Mi već protiv Zagreba moramo da se podignemo. Ta utakmica je od neprocjenjivog značaja. Svima nam je želja ista, da što pre stanemo na noge i odigramo dobro protiv Zagreba", rekao je Božić.

Od kada Partizan mt:s učestvuje u NLB ligi, ekipa Zagreba nije zabilježila pobjedu protiv crno-bijelih u Beogradu. U svim problemima koje ima trener Jovanović, Zagrepčani vide šansu za nešto što nikad nisu uradili...

Ni "mravi" nisu bez problema, jer za duel sa šampionom Srbije i NLB lige ne mogu da računaju na Renfroua, ali...

"Srećom, u ekipu se vraćaju oporavljeni Luka Petković i Toni Prostran koji igraju na poziciji organizatora igre. Još nismo došli na nivu na kojem su trenutno naši najuigraniji igrači Mario Kasun i Luka Žorić. No i to ide na bolje, a takođe se diže i Mulamerović, što mi daje prostora za optimizam pred susret s Partizanom", rekao je trener Denis Bajramović.

"Proučili smo ih do najsitnijih detalja. Biće važno svesti ih u igru pet na pet i kontrolisati utakmicu. Nadam se da će nam napokon proraditi šut, koji nas je mučio u posljednje vrijeme. Ako bude kako smo zamislili možemo se nadati pozitivnom rezultatu u Pioniru", dodao je Bajramović.

RADNIČKI IDE U ZADAR, MISLI NA KRKU



Još jedan srpsko-hrvatski dvoboj biće odigran u okviru 6. kola, ali u nedelju od 17 časova.

U Zadru će igrati istoimeni tim i kragujevački Radnički.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić nikako nije zadovoljan skorom 1-4, ali je svjestan da Zadar nije grad u kojem je pogodno "vaditi" se.

"Imamo mnogo problema u igri, naročito u odbrani 'pika'. Centri su spori pa ne stižu da isprate igru dva na dva kako treba, što prouzrokuje dosta nevolja kada se treba odbraniti. Nisam trener koji voli zone u defanzivi, insistiram na čovjeku. Takođe, ni u napadu nije išlo kako treba. Bekovi ne probijaju dovoljno, nedostaje nam taj segment igre", nabrajao je Nikolić šta sve ne valja u igri njegovog tima, koji je doduše sastavljen u "minut do 12".

"U Zadru se još niko nije naigrao, pa ćemo akcenat rada staviti na meč sa Krkom u našem 'Jezeru'. Daleko od toga da se unaprijed odričemo pobjede. Naporno radimo, očekujem napredak, a za šta će to biti dovoljno, ostaje da vidimo", rekao je trofejni stručnjak.

Jedan od "prozvanih" sporih centara, Vladislav Dragojlović, zadržao je optimizam.

"Gostovanje Zadru je sada najbitnije. Golemac je otišao, ali to je i dalje veoma kvalitetna ekipa, odlično popunjena na svim pozicijama. Kod kuće su pogotovo jaki. Ipak, nadam se najboljem", kaže Dragojlović.

U VRŠCU EPIZODA "MOŽE BITI SAMO JEDAN"



U nedelju, od 17 časova, u Vršcu će se sastati lideri lige poslije pet kola.

Kada utakmica bude završena, samo jedan tim će biti usamljen na čelu tabele. Vidjećemo da li će to biti Hemofarm ili Olimpija.

Za sada i jedni i drugi imaju skor 4-1. Ovo je zaista derbi kola!

"Smatam da smo pokazali pobjednički karakter. Iako smo relativno mlada ekipa koja još uvijek nije uigrana, imamo veliku dozu agresivnosti, želje i motiva", rekao je košarkaš Hemofarma Boris Savović.

On najavljuje još bolje igre i to već u nedelju.

"Vidjećete kako ćemo igrati protiv Olimpije. Oscilacije smo gotovo iskorenili, skoro svi igrači su dobri realizatori, kao za dva tako i za tri poena. Mislim da imamo malih problema u ofanzivnom skoku, slabo zagrađujemo. Ali, vrijeme je naš saveznik", dodao je krilni centar Hemofarma.

Milan Mačvan, lider Vrščana i reprezentativac Srbije, veliki je optimista.

"U goste nam dolazi sjajna ekipa, po imenima vjerovatno najjača koja je ikada igrala u NLB ligi. Igrači su individualan kvalitet stavili u službu tima što se vidi i po rezultatima. Ali, mi smo takođe u naletu. Dosta smo podigli formu, siguran sam da imamo kvalitet za pobjedu. Umor rivala je takođe naš adut. Gosti dolaze poslije velike pobjede, ali i produžetka protiv Panathinikosa. Nadam se da ćemo imati i podršku sa tribina. Svaka pomoć protiv tako jakog protivnika će nam odlično doći. Vrhunska košarka je zagarantovana", komentar je Milana Mačvana.

NLB - 6. KOLO:

U petak:

Široki - Cedevita

U subotu:

Cibona - Nimburk (17.00)
Partizan mt:s - Zagreb (19.30)
Budućnost - Igokea (20.00)

U nedelju:

Zadar - Radnički (17.00)
Krka - Crvena zvezda (19.00)
Hemofarm - Olimpija (17.00)

TABELA: Hemofarm 4-1, Olimpija 4-1, Budućnost 3-2, Krka 3-2, Cibona 3-2, Zagreb 3-2, Nimburk 3-2, Cedevita 3-2, Zadar 2-3, Partizan mt:s 2-3, Igokea 2-3, Široki 2-3, Radnički 1-4, Crvena zvezda 0-5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC