• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Šampion u Češkoj, Zvezda - Cibona

Partizan prvi put protiv Nimburka, u nedelju u "Pioniru" nekad bio derbi...

 NLB: Šampion u Češkoj, Zvezda - Cibona Izvor: MONDO

Tri dana poslije pobjede nad Prokomom u Evroligi, Partizan mt:s ima još jedan težak ispit u centralnoj Evropi.

Šampion Srbije i regiona igraće u subotu protiv češkog Nimburka, ekipe koja je izuzetno nezgodna ako je krene šut spolja.

“S obzirom da smo prije dva dana igrali jako tešku evroligašku utakmicu, subotnji susret sa bilo kojom ekipom bi bio jako težak. Nimburk se godinama takmiči u Evrokupu, ove sezone su igrali i kvalifikacije za Evroligu, ali nisu uspjeli da se plasiraju u najelitnije takmičenje. Ono što je uvijek potencijalna opasnost jeste činjenica da oni igraju samo jednu ligu za sada, jer Evrokup počinje u utorak. Ova liga je za njih bez rezultatskog značaja, jer im plasman na fajnal for ne donosi ništa. Takve situacije, kada protivnik nema rezultatskog imperativa, jako su opasne. Ali ne samo zbog toga, već i zbog činjenice da imaju jako kvalitetan tim, što su i dokazali kada su u prethodnom kolu na gostujućem terenu pobijedili Cibonu”, rekao je trener Partizana mt:s Vlada Jovanović.

Poslije trijumfa nad Prokomom, trener crno-bijelih pokušava da spusti loptu...

“Odigrali smo požrtvovano i borbenu prethodnu utakmicu, protiv veoma respektabilnog tima. Na osnovu te dobijene utakmice ne treba praviti euforiju i ocjenjivati ovaj tim. Normalno ne treba ga ni ocjenjivati po utakmicama koje smo loše odigrali. Pravu sliku možemo da steknemo kada prođe neki određeni period koji provedemo zajedno, uigramo se, tada je momenat kada možemo da ocijenimo kvalitet ove ekipe i njene domete”, jasan je šef stručnog štaba ekipe iz Humske.

Osim ovog meča, u centru pažnje je i nedeljni meč u "Pioniru" tačno u podne, kada će Crvena zvezda pokušari da ostvari prvu pobjedu u sezoni (poslije niza od šest poraza) i to protiv evroligaša, zagrebačke Cibone.

Više nego težak zadatak, ali ekipu sa Malog Kalemegdana ne napušta optimizam. Posebno poslije dolaska novog pojačanja - Entonija Majlsa.

"Pokušaćemo da treći put na svom terenu u ovoj sezoni dođemo do prve pobjede koja bi nam mnogo značila. Jači smo za dva igrača, od kojih je jedan (Rikardo Marš) u meču protiv Krke pokazao da će nam donijeti sigurnost pod košem", rekao je trener Zvezde Mihajlo Uvalin.

Optimizam gradi na nekim dobrim dijelovima meča protiv Krke. "Protiv Krke smo odigrali dobro u nekim segmentima i posebno čvrsto u odbrani".

PAROVI 7. KOLA:


petak:

Zagreb - Hemofarm 20.15 časova

subota:

Nimburk - Partizan mt:s 16h
Cedevita - Budućnost 17h
Olimpija - Široki 17h
Radnički - Krka 19h
Igokea - Zadar 20.15

nedelja:

Crvena zvezda - Cibona 12h

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC