• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Odluka kad stigne novo rukovodstvo

Dušan Ivković najavio je da će sačekati promjene na najavljenoj Skupštini KSS u martu 2011. godine prije končnog "da" ili "ne" o ostanku na mjestu selektora Srbije.

 Ivković: Odluka kad stigne novo rukovodstvo Izvor: MONDO

Dvojica najviših čelnika Košarkaškog saveza Srbije, predsjednik Dragan Kapičić i generalni sekretar Zoran Gavrilović, boravili su u četvrtak i petak u Atini, gdje su se sastali sa (valjda još) aktuelnim selektorom košarkaške reprezentacije Srbije Dušanom Ivkovićem.

Kapičić i Gavrilović razgovarali su sa, od ljetos, novim trenerom Olimpijakosa o mnogim važnim temama i problemima koji pritišću srpsku, ne samo reprezentativnu košarku.

Ipak, srpska javnost će još sačekati na odgovor na najaktuelnije pitanje: "Da li će Ivković nastaviti da vodi reprezentaciju do ranije dogovorenih Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine?"

"Bio je to dug i otvoren razgovor, o gotovo svim bitnim temama koje se tiču naše košarke. Predsjednik Kapičić i generalni sekretar Gavrilović do detalja su me upoznali sa trenutnom situacijom u Košarkaškom savezu Srbije u vezi sa procesom izmjene Statuta, govorilo se o domaćoj ligi i propuštenoj prilici da se materijalizuje sporazum koji je potpisan sa Jadranskom ligom i ULEB, a najviše vremena smo posvetili pitanjima vezanim za nacionalnu selekciju", obratio se Ivković (67) javnosti putem izjave koja je objavljena na zvaničnom sajtu KSS.

"Moja lična želja je uvijek bila da završim četvorogodišnji ciklus koji sam počeo sa reprezentacijom Srbije, ali u jednom trenutku više nisu postojali uslovi za nastavak saradnje u obliku u kojem je ona na početku dogovorena. Ja tu nikada nisam postavljao uslove vezane za dugovanja Saveza prema meni, niti sam postavljao pitanje kada ću ja biti isplaćen. Međutim, insistirao sam na izmirenju dugovanja prema mojim saradnicima i prema igračima, prije svega zbog autoriteta košarkaške organizacije", objasnio je Ivković u kojoj mjeri je besparica u Kući košarke uticala na to da i prije Svjetskog prvenstva u Turskoj počne da razmišlja o odlasku sa mjesta selektora.

"Kada se govori o mom budućem statusu u reprezentaciji Srbije, bitne su dve stvari. Prvo, ja se nalazim u procesu rješavanja problema i konsolidacije tima u Olimpijakosu. Vjerujem da, ukoliko se situacija u KSS iskristališe i ukoliko ostanem na mjestu selektora, ljudi iz Olimpijakosa neće praviti probleme, s obzirom na to da je u sličnoj situaciji prošle godine bio i bivši trener Janakis", rekao je Ivković i dodao:

"Drugo, predsjednik i generalni sekretar su me informisali da bi u martu trebalo da se održi Skupština KSS na kojoj će se Statut promeniti u smjeru mandatarskog ili polumandatarskog sistema rukovođenja, a uslijediće i izbori".

Po svemu sudeći, Ivković će konačnu odluku saopštiti kada Savez bude dobio novo rukovodstvo. Drugim riječima, u martu 2011. godine.

"Ja bih želio da svoje planove i svoj program rada predočim ljudima koji će u budućem periodu rukovoditi Savezom, da vidim da li će budućem rukovodstvu moje zamisli biti prihvatljive i tada bi situacija bila mnogo jasnija. Zbog svega toga, mislim da ovo sada nije pravi trenutak da se izjašnjavam o svom statusu. Treba sačekati da se ovi procesi okončaju", rekao je Ivković koji je preuzeo reprezentaciju Srbije 2008. godine, u situaciji kada je kroz kvalifikacije trebalo obezbijediti učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Renovirana, mlada ekipa koju je Ivković okupio bila je prva u kvalifikacijama, a potom napravila senzaciju osvajanjem srebrne medalje u Poljskoj, poslije sedam sušnih godina bez pojavljivanja na postolju, čak i bez korektnog plasmana.

Narednog ljeta, 2010. godine, na Mundobasketu u Turskoj, Srbija je u veoma kontroverznoj utakmici izgubila polufinale protiv Turske, a kasnije nije imala snage da se ozbiljno suprotstavi Litvaniji u borbi za bronzu.

Predsjednik Kapičić ranije u petak istakao je da "iz Atine nosi dobre vijesti", iako dogovor "još nije postignut".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC