• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Simons i Nisim rasturili crno-bijele

Partizan mt:s doživio i treći poraz na gostovanjima u NLB ligi. Poslije Širokog i Olimpije, šampiona srušio Nimburk.

 NLB: Simons i Nisim rasturili crno-bijele Izvor: MONDO

Mini-turneja košarkaša Partizana mt:s po Poljskoj i Češkoj okončana je sa polovičnim uspjehom.

Slavili su crno-bijeli na gostovanju Prokomu u Evroligi, ali ih je u meču sedmog kola NLB lige savladao češki Nimburk - 73:69 (16:15, 21:20, 17:17, 19:17).

Debitant u regionalnom takmičenju popravio je skor na 5-2, dok Partizan mt:s nikako da pređe granicu od 50 odsto uspješnosti. Sa tri pobjede i četiri poraza ostaće u donjem dijelu tabele.

Čester Simons sa 22 i Afik Nisim sa 21 poenom su predvodili češki tim do trijumfa, dok su u timu Vlade Jovanovića najefikasniji bili Nejtan Džavai sa 14, Džejms Gist sa 12 i Dušan Kecman sa deset poena.

Crno-bijeli su u 25. minutu imali devet poena viška (48:39), ali su potom ostali bez rješenja za zonsku odbranu domaćih i u mučenju pred protivničkim košem nanizali ukupno 20 izgubljenih lopti, od toga 12 u drugom poluvremenu.

Utakmica je počela u znaku grešaka crno-bijelih, koje su Simons i Nisim kaznili trojkama za vođstvo od 8:0, ali je Partizan iz kontranapada ili spuštanja lopte na centre brzo preokrenuo rezultat, serijom od 11:0.

Period najbolje igre Beograđana bio je početak druge četvrtine, kada je Lafajet poslije skoka u napadu ubacio koš i dodatno bacanje, Lučić zakucao poslije kontre, Džavai završio "ali-up" akciju sa Lafajetom, a Jaka Klobučar postigao jednu od samo dvije trojke crno-bijelih na utakmici...

U 16. minutu vodili su sa 30:24, međutim, Nimburk se vratio u život poenima iz reketa, često poslije ofanzivnih skokova. Zahvaljujući trojci Nisima i promašenim penalima Partizana, na odmor se otišlo sa dva poena razlike za domaći tim.

Opet je došao red na Partizan da zaigra čvrsto u odbrani, brzo i atraktivno u napadu. Serijom od 7:0, koja je narasla na 13:2, stekao je prvu opipljiviju prednost (pomenutih 48:39), a onda ušao u krizu iz koje se nije izvukao do kraja meča!

Teško je nabrojati greške koje su u driblinzima ili dodavanjima pravili Gist, Lafajet, Veseli, Milosavljević...

Rijetki kontranapadi nisu više rješavani na jednostavan način, Nimburk je "skupio" odbranu ispod koša, a crno-bijeli sa šutom za tri poena 2/16 nisu mogli da kazne takvo opredjeljenje trenera domaćih Ronena Ginzburga.

Partizan je na prvi koš iz igre u poslednjoj četvrtini (Raško Katić iz "odbojke" posle promašaja Gista) čekao skoro pet minuta. Preveliki je to bio luksuz za utakmicu u gostima, protiv solidnog Nimburka.

"Posljednji voz" otišao je u 39. minutu, kada je Veseli komplikovao i bacio loptu u aut, umjesto da šutne iz neposredne blizine i proba da smanji na 67:65. Nimburk je koševima Lenzlija i Nisima otišao na 71:63...

NIMBURK: Sokolovski 2, Pumprla, Koh, Čan 15 (9sk, 3blk), Kremen 4, Nisim 21 (4ukr), Nečas 5, Simons 22 (11sk, 4ukr), Vioral, Šlezak, Lenzli 4.

PARTIZAN MT:S: Lafajet 7 (8sk, 5as, 5ukr, 5izg), Kecman 10, Klobučar 5, Lučić 2, Milosavljević 6, Katić 9 (6sk), Džavai 14, Mitrović, Božić, Gist 12 (7sk, 6izg), Veseli 4 (5izg)

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC