• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 13: "Pivari" u finišu "slomili" Kakanj

Borac Nektar zabilježio je četvrtu uzastopnu pobjedu u košarkaškom prvenstvu BiH. "Pivari" u gostima pobijedili ekipu Kaknja - 72:76.

 LIGA 13: "Pivari" u finišu "slomili" Kakanj Izvor: MONDO

Nakon što su na startu takozvane Lige 13 poraženi od Čapljine, izabranici Drage Karalića su redom pobjeđivali Zrinjski, Bortnjo, Čelik, a u subotu uveče i ekipu Kaknja - debitanta u eliti BiH.

Borac Nektar je u posljednjih dva minuta "slomio" domaćina, koji su do 36. minuta imali konstantno vođstvo.

Kakanj je bolje otvorio utakmicu i prvu četvrtinu riješio u svoju korist sa 12 koševa razlike. Na veliki odmor, Karalićev tim je imao "minus 10", ali se "digao" u trećoj četvrtini, smanjivši na četiri razlike, da bi u posljednjem kvartalu potpuno preokrenuo u svoju korist.

Najbolji kod "pivara" bio je Marko Jagodić sa 19 poena, dok su u taboru Kaknja prednjačili Abdulrahman Kahrimanović i Narcis Begovac sa po 18 koševa.

Iskusni strateg Banjalučana Drago Karalić bio je posebno impresioniran ponašanjem bučne publike rekavši da je na kraju "pobijedila košarka".

"Kakanj je znalački iskoristio našu opuštenost i nezagrijanost u prvom dijelu igre i stekao značajnu prednost. Međutim, moji igrači su u finišu iskazali veću zrelost i koncentraciju i zasluženo pobijedili. Utakmica je bila vrlo kvalitetna, iznad ranga takmičenja",
rekao je Karalić.

Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca oko 700. Sudije: Medin Duškaj (Sarajevo), Ivan Miličević i Vladimir Marić (oba Čitluk).

Kakanj-Borac Nektar 72:76 ( 29:17, 15:17, 13:19, 15:23).


KAKANJ: Delibašić 2, Ahmetbašić 15, Hadžić, Muflizović, Dedić, Mehtić, Mulić 2, Suljić 2, Ljuca 14, Begovac 18, Kahrimanović 18, Suljagić 1. Trener:Irfan Hasagić.

BORAC NEKTAR:
Tošić 10, Jovanović, 15, Vranješ 1, Đurković 2, Šturanović 2, Jagodić 19, Blanuša, Jocović 13, Pavlović, Lončar, Kovačević 14, Trikić.Trener:Drago Karalić.

Gostujući trijumf su upisali i košarkaši Bosne u Višegradu protiv Varde, dok je Hercegovac poražen u Mostaru od Zrinjskog.

Tokom čitave utakmice "plemići" su držali prednost, koju do kraja nisu ispuštali.Najbolji kod gostiju iz Bileće bio je Petar Ivanić sa 13 poena, dok su Mostarce predvodili Seid Hajrić sa 20 i Armed Kahrimanović sa 18 koševa.

Parovi i rezultati 5. kola Lige 13

Zrinjski - Mladost 92:66
Čapljina - Hercegovac 91:76
Brotnjo - Leotar 66:73
Čelik - Sloboda 89:79
Kakanj - Borac Nektar 72:76
Varda - Bosna 53:62
Slavija - slobodna

Tabela: Bosna 9, Borac Nektar 9, Čapljina 9, Sloboda 8, Leotar 8, Mladost 7...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC