• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović: Hoću da u junu budem presrećan, jer to će značiti samo JEDNO

Autor Mirjana Šegan

Povratnik u redove crveno-belih otkrio planove u predstojećoj sezoni i ko će biti najveći konkurenti Zvezdi u borbi za titulu

 Simonović: Hoću da u junu budem presrećan, jer to će značiti samo JEDNO Izvor: MN PRESS

Marko Simonović vratio se ovog leta u Crvenu zvezdu. Kaže da nije uopšte dugo razmišljao o toj odluci.

"Ljubav prema klubu i uzajamna ljubav koju imam sa navijačima, kao i odličan odnos sa Nebojšom Čovićem, bili su neki od razloga zbog kojih sam odlučio da se vratim. Nije bilo mesta za razmišljanje i srećan sam što sam opet u klubu", rekao je u intervjuu za "Blic" Simonović.

Možda će vas zanimati

Uprkos tome što je u poznim igračkim godinama, Simonoviću će u predstojećoj sezoni biti namenjena posebna uloga, a to je, osim da pomaže ostalim igračima na terenu svojim iskustvom i znanjem, da se razvija i uči kako bi jednog dana preuzeo trenersku ulogu.

A dok ne dođe do toga, reprezentativac Srbije kaže da ima još mnogo toga da uradi u crveno-belom dresu.

"Naši navijači su poznati po Evropi po bučnom navijanju i to će nam sigurno nedostajati, međutim naši ciljevi ostaju isti. Hoćemo da uzmemo sva tri trofeja u Srbiji - primarno je biti prvi u ABA ligi, ali tu su i Kup i domaće prvenstvo. Želja je da budemo i konkurentni u Evroligi. iskreno, nije bitno na kraju da li ćemo imati osam, 10 ili 12 pobeda, bitno je samo da budemo najbolji mogući u tom trenutku. Voleo bih da na kraju sezone kada budem govorio za medije kažem da sam presrećan, jer bi to značilo da smo sve osvojili", poručio je Simonović.

Ipak, svestan je da će borba biti tečka i neizvesna, pre svega u regionalnoj ligi, koja je ove sezone prekinuta zbog pandemije korona virusa.

"Pet ekipa će konkurisati za mesto u plej-ofu. Pored Zvezde biće tu i Partizan, Budužnost, Mornar i Cedevita Olimpija. Naravno uvek postoji mogućnost da i druge ekipe priprete i da se umešaju u borbu za vrh".

Ističe da presudnu ulogu ne igra samo fizička sprema, već jedna mnogo važnija stvar.

"ABA liga je vrlo specifična jer igrači i treneri koji učestvuju u njoj izuzetno dobro poznaju košarku. Vrlo su inteligentni, ljudi tu žive košarku, paze na svaki detalj. Fizikalije ne igraju presudnu ulogu, već inteligencija. Postoje mnogi stranci koji su igrali u ABA ligi, ali se nisu najbolje snašli jer ovde košarka zahteva da je živite 24 sata", poručio je Marko Simonović.

Simonović je vež crveno-beli dres nosio između 2012. i 2014. godine, a zatim i od 2015. do 2017. Svojevremeno je bio i kapiten tima sa kojim je osvojio dve titule u ABA ligi, dva trofeja u KLS i tri Kupa Radivoja Koraća. Pored crveno-belih, igrao je i za Lavove 063, Ergonom, Ostende, Hemofarm, Budućnost, Albu iz Berlina, Po Ortez, Zenit, Cedevita Olimpiju i Unikahu, gde je igrao kao pozajmljeni igrač.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC