• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikat košarkaša "trese" ABA ligu: Avion, ograničiti vreme treninga...

Autor mondo.rs

Sve ovo će morati da ispune Zvezda, Partizan, Budućnost...

 unija igrača ABa lige- zahtjevi za klubove i ligu Izvor: MN PRESS

Košarkaški na Jadranu dobili su svoj sindikat "Uniju igrača ABA lige", a pokretači ovog projekta su Rade Zagorac i Nenad Miljenović. Sve je osmišljeno po ugledu na slične organizacije u NBA i Evroligi, a najveći broj zahtjeva postavlja se prema klubovima.

Dnevni list "Danas" navodi da će svi košarkaši, koji postanu članovi Unije, biti zaštićeni i privilegovani pošto je "većina zahtjeva u direktnoj koliziji sa dosad ustaljenim radom klubova u regionu".

Možda će vas zanimati

Tako se u programu napisano na pet strana u većem dijelu traže pogodnosti za igrače Unije, a koji će klubovi morati da ispune.

Primjera radi, prema napisanom planu, dužina trajanja priprema maksimalno može da traje šest sedmica od prve zvanične utakmice u ABA ligi. Žele i ograničenje trajanja treninga, tako da ako klub održi dva treninga dnevni - prvi može da traje najduže 60 minuta na terenu bez kontakta, a drugi najviše 90 minuta na terenu (bez uračunatog rada u teretani). Ako pak žele jedan trening dnevno, onda ne bi smio da traje duže od 120 minuta na terenu.

Klubovi neće moći da organizuju više od tri treninga u dva dana i ne mogu prije devet ujutru, odnosno nikakva obaveza nije dozvoljena prije 12 časova dan poslije meča.

U obavezi su da organizuju i jedan potpuno slobodan dan u toku sedmice bez obaveza na terenu, a poseban segment u programu odnosi se na gostovanja u ABA ligi.

Naime, klub mora da obezbijedi avionski prevoz za tri najudaljenije destinacije po kilometraži i ako ne postoji takva mogućnost do mjesta odakle je klub - moraju da obezbijede autobus do najbližeg aerodroma sa kojeg može da se leti do željene destinacije.

Izvor: MN PRESS

Obavezan je i "fast lane" na aerodromu za sve igrače. Članovi Unije traže i autobus za putovanja, gdje će svaki igrač imati na raspolaganju četiri sendviča, ali i topli obrok po putovanje. Na gostovanjima, svi domaćini moraju da obezbijede sportska ili energetska pića i voće (obavezne banane) za svakog igrača prije meča…

Takođe, svaki član Unije igrača mora imati obezbjeđenu jednokrevetnu sobu na gostovanjima, a imaju pravo i na drugo medicinsko mišljenje koje će iznijeti zvanični ljekar ove organizacije.

"Danas" navodi i da će od članova Unije ispred svakog kluba biti traženo da odaberu svog zvaničnog predstavnika i zamjenika koji moraju da budu članovi sindikata, a koji će predstavljati ekipu na zvaničnim zasjedanjima "borda".

Ako bude negodovanja klubova i nemogućnosti pregovaranja oko određenih tačaka, nisu isključene eventualne izmjene programa

(MONDO/Danas)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC