• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saopštenje FMP o Partizanovom zahtevu: Jeftina manipulacija i demagogija

Autor Mladen Šolak

Klub iz Železnika se oglasio i javno odgovorio na Partizanove inicijative pred ABA ligom koje se odnose na "pantere"

 Saopštenje FMP o Partizanovom zahtevu: Jeftina manipulacija i demagogija Izvor: MN PRESS

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović nekoliko puta je prethodnih meseci javno govorio o odnosu Crvene zvezde i FMP-a kao o "sramoti", a ovog leta je na sednicama Skupštine ABA lige pokretao inicijative u vezi sa "panterima".

Prvi čovek crno-belih želeo je da FMP bude isključen iz ABA lige optužujući predsednika Zvezde Nebojšu Čovića za sukob interesa, a uz to se protivio i predsedavanju Zorana Toškovića, predsednika Skupštine FMP-a, jadranskim takmičenjem po aktuelnom redosledu.

Možda će vas zanimati

Klub iz Železnika u petak je održao sazvao Upravni odbor i Skupštinu u punom sastavu, predsedavao je Tošković, a nakon tih sednica objavljeno je saopštenje za javnost.

"Na skupštini je razmatran i zahtev jednog kluba za isključenje KK FMP iz takmičenja u ABA ligi", navedeno je.

"KK FMP će i ove sezone nastupati u ABA ligi, KLS i nacionalnom kupu Radivoja Koraća, a sama činjenica da je naš klub već petu sezonu zaredom učesnik regionalnog takmičenja govori o stabilnosti kluba u prethodnom periodu", takođe je saopšteno.     

"Predstavnici kluba u Skupštini ABA lige informisali su članove Skupštine o Skupštinama ABA lige jtd. u prethodnoj sezoni, posebno o ''inicijativi" jednog kluba vezanoj za ''takozvani sukob interesa'' koji KK FMP navodno ima sa jednim drugim klubom, takođe članom ABA lige", navedeno je iz Železnika.

Takođe, objavljeno je da su članovi Skupštine FMP izrazili zadovoljstvo zbog konstruktivnog pristupa svih članova ABA lige jtd, "koji su u dva navrata glasali apsolutnom većinom za odbacivanje ove ''inicijative"'.

"KK FMP,  kao integralni deo regionalnog takmičenja i nekadašnji dvostruki osvajač ABA lige, ne razume ovu vrstu opstrukcije kluba koji je 27.05.2020. godine  glasao za ''prenos udela'' vlasništva klubova među kojima su KK FMP, KK Mornar i KK Primorska, a onda zahtevao nešto drugo – a to je nekakvo izbacivanje KK FMP iz ABA lige?"   

"Taj zahtev jednog kluba vidimo kao jeftin pokušaj manipulacija baziran na spekulacijama, neistinama i demagogiji, a ne na pravnim činjenicama. Zbog toga ovo pitanje je za KK FMP (koji je svoje pravo da igra u ABA ligi izborio na terenu, još 2016. godine ) završeno, a za svaki dalji pokušaj dovođenja našeg statusa u pitanje, ako to bude bilo potrebno, pravdu ćemo potražiti i pred institucijama  koje su merodavne za ovo pitanje!"   

"Uvereni smo da ćemo brzo i lako doći do rešenja koje će biti u korist KK FMP , srpske i regionalne košarke", saopštio je FMP.

Klub iz Železnika je naglasio da, uprkos teškim okolnostima zbog korone, spremno dočekuje tešku i neizvesnu sezonu koja je pred svima nama.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC