• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Mjerodavan je samo teren!

Crno-bijeli prećutno prihvataju ulogu favorita u "vječitom derbiju" (nedelja, 17.00), ali su svjesni da ne pobjeđuju uvijek veća imena.

 PARTIZAN: Mjerodavan je samo teren! Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana prethodnih sezona su bili dominantni u NLB ligi i domaćem prvenstvu, ali ih je Crvena zvezda dva puta iznenadila u prvom odmjeravanju snaga.

Novembra 2008, kada je crveno-bijele vodio Svetislav Pešić, Zvezda je slavila rezultatom 81:80, a novembra 2009. sa 76:73, kada je trener bio Aco Petrović.

Kapiten crno-bijelih Petar Božić izjavio je da te dvije utakmice samo potvrđuju mnogo puta ponovljenu konstataciju, da u okršajima "vječitih" nema favorita.

"Događalo se da Zvezda bude kvalitetom ispod nas, ali da ipak pobijedi. Derbi je posebna utakmica po mnogo čemu. U određenoj mjeri obilježava uspješnost sezone, mnogo znači i nama i navijačima. Ovo je, ipak, nova sezona, nove ekipe i novi treneri. Nadam se da će ishod prvog derbija biti drugačiji nego 2008. i 2009".

Crvena zvezda (1-6) je tek prošle nedelje upisala prvu pobjedu u regionalnom takmičenju, ali ni Partizan (3-4) se ne može pohvaliti sjajnim skorom.

"Nama je utakmica i rezultatski jako važna, jer smo sa četiri neuspjeha u NLB ligi ispucali značajan dio kvote dozvoljenih poraza. Bićemo ekstra motivisani, kao i igrači Zvezde", rekao je Božić.

Vlada Jovanović prvi put će samostalno pripremati i voditi ekipu protiv Crvene zvezde. Jedan derbi je uspješno završio kao prvi trener (85:74 u polufinalu ovogodišnjeg plej-ofa), pošto je Duško Vujošević zaradio isključenje.

Mladi stručnjak tvrdi da mu nova uloga ne nameće poseban osjećaj.

"Emocije su mi iste kao kada sam bio Duletov pomoćnik. U svakoj ulozi se trudim da dam sve od sebe".

Jovanović se nije složio sa novinarskom konstatacijom, da kao trener favorizovane ekipe u narednom derbiju može mnogo više da izgubi, nego da dobije.

"Duel sa Zvezdom uvijek nosi posebno opterećenje i draž. Ali ja ne bih stavljao preveliko breme na leđa igrača. Što se tiče mene, smatram da u svakoj utakmici može mnogo da se dobije i izgubi. Odeš u Češku da igraš protiv Nimburka, tamo isto možeš i da dobiješ i da izgubiš".

Trener crno-bijelih o Zvezdi je govorio biranim riječima...

"Mladost koju imaju po definiciji donosi visoku agresivnost i trčanje. Ali da bi se uobličila igra jedne ekipe i da bi se ravnopravno igrala jaka utakmica, kao što je derbi, neophodno je i iskustvo. Oni su ga dobili angažovanjem trojice Amerikanaca i Subotića".

Jovanović je rekao da se specifičnost naredne utakmice ogleda i u velikom broju debitanata u oba tima.

"Mnogi igrači će se prvi put suočiti sa atmosferom derbija. Zvezda je mlada, ali i mi smo tim u stvaranju. Sigurno je da sastavi ekipa na papiru ne mogu da odrede pobjednika. Mjerodavan je samo teren", zaključio je Jovanović.

Nedeljnoj utakmici moći će da prisustvuju samo vlasnici Partizanovih sezonskih ulaznica, kojih ove sezone ima nekoliko hiljada. Pošto se kapacitet Pionira za "vječite derbije" smanjuje zbog bezbjednosti, uobičajenih 600 karata neće biti pušteno u prodaju.

PAROVI 8. KOLA

subota

Hemofarm - Nimburk 17.00
Cedevita - Olimpija 17.00
Budućnost - Zadar 20.00
Široki - Zagreb 20.15

nedelja

Partizan mt:s - Crvena zvezda 17.00
Cibona - Radnički 17.00
Krka - Igokea 17.00

TABELA: Olimpija, Hemofarm i Nimburk po 5-2, Krka, Budućnost, Cedevita i Zagreb po 4-3, Partizan mt:s, Cibona, Igokea, Radnički i Široki po 3-4, Zadar 2-5, Crvena zvezda 1-6.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC