• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP odmah odgovorio Mijailoviću: Istaknuti sportski radnik je poslednji čovek na svetu koji će uređivati ABA ligu!

Autor Milutin Vujičić

"Ova neistina je samo još jedan pokazatelj da košarkaški neobrazovani pojedinac, nije još sazreo da shvati kakvi su odnosi u evropskoj košarci, i kako ovaj sport funkcioniše", odgovaraju iz FMP-a.

 KK-FMP-odgovor-Ostoja-Mijailovic-prepirka-ABA-liga Izvor: MN PRESS

Košarka već mesecima nema na Jadranu, ali to ne znači da nema polemike između klubova, tako da već nedeljama unazad traje sukob Partizana i FMP-a.

Crno-beli su pokrenuli temu "sukoba interesa FMP - Crvena zvezda", ističući da ne može jedan predstavnik da rukovodi sa dva kluba u istom takmičenju, zahtevajući izbacivanje kluba iz Železnika iz ABA lige.

Ostoja Mijailović se u današnjem obraćanju na BC "Partizan" dotakao i toga da je ABA liga zbog "sukoba interesa" izgubila i mesto u Evroligi, a brzo je stigao odgovor iz FMP-a.

Saopštenje kluba iz Železnika prenosimo u celosti.

"KK FMP sa žaljenjem konstatuje da je preambiciozni predsednik jednog kluba ponovo u nemoći da objasni svoje neuspehe, posegao za proverenim receptom - napadom na klub koji je ispisivao istoriju srpske i regionalne košarke, i bio tu davno pre nego što je dotični iole ozbiljno počeo da se zanima za košarku, i uči osnovna pravila ove igre.

KK FMP ne želi da polemiše sa preambicizonim predsednikom i troši vreme odgovarajući na besmislene optužbe, već će upoznati javnost sa nekoliko činjenica, koje postoje u zapisnicima svih sednica Skupštine ABA lige, počev od 27.05.2020. godine na kojoj je i KK Partizan GLASAO ZA prenos udela tri nekadašnja učesnika prve ABA lige (KK Metalac, KK MZT i KK Cedevita) na KK FMP, KK Mornar i KK Primorska!

- KK FMP odnosno predstavnik kluba je predsedavao sednicama Skupština ABA lige, od trenutka koji je bio i predviđen za to po društvenom ugovoru ABA lige, i nakon predsedavanja gospodina Domagoja Čavlovića, predstavnika KK Cibona.

- KK FMP je svoje mesto u ABA ligi obezbedio sportskim rezultatima i plasmanom u Superligi Srbije još 2017. godine, a ne mešetarenjima kako verovatno pojedinci autoprojekcijom zamišljaju.

- KK FMP je sam predložio da se pred klubovima učesnicima ABA lige na sednici Skupštine ABA lige održanoj 14.07.2020. godine proveri status našeg kluba. SVI klubovi JEDNOGLASNO su odbili tu inicijativu i potvrdili status KK FMP kao učesnika ABA lige, i uputili upravu jednog kluba da eventualni spor pokrene pred nadležnim sudovima Republike Srbije.

- KK FMP se neće više obazirati na neuspele pokušaje opstrukcija jednog kluba, koji će u slučaju raspada regionalne lige biti jedini i isključivi krivac za nestanak lige, i neko od koga će svi klubovi, pa i KK FMP kao punopravni član lige nakon prenosa udela KK Metalac 27.05.2020. godine, zatražiti materijalno obeštećenje i punu odgovornost.

- Istaknuti sportski radnik koji bezuspešno pokušava da objasni nekakav sukob interesa dva kluba, je POSLEDNJI čovek na svetu koji će uređivati ABA ligu i odredjivati klubu sa takvom istorijom kakav je KK FMP da li može ili ne može igrati u ABA ligi. Svi klubovi regionalnog takmičenja su rekli svoje.

P. S - KK FMP ima gotovo 15-godišnju blisku saradnju sa čelnim ljudima Evrolige po više osnova. Zato je još jedna laž koja je stigla od ambicioznog pojedinca, da je ABA liga izgubila mesto u Evroligi (a kao što vidimo - nije) zbog navodnog sukoba interesa KK FMP i KK Crvena zvezda. Ova neistina je samo još jedan pokazatelj da košarkaški neobrazovani pojedinac, nije još sazreo da shvati kakvi su odnosi u evropskoj košarci, i kako ovaj sport funkcioniše. Na "kombinacijama" i konstantnim iznošenjem neistina - svakako ne!", navodi se u saopštenju koje je medijima dostavio FMP. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC