• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Spasilac" Pešić spreman za pobjede!

Srpski trener na svojoj promociji rekao da je Valensija veliki klub, da ima dobru i kvalitetnu ekipu, a da nedostaju koncentracija i samopouzdanje.

 "Spasilac" Pešić spreman za pobjede! Izvor: MONDO

Spasilac je stigao! Svetislav Pešić promovisan je u petak u novog trenera Valensije.

Srpski stručnjak je u svom prvom zvaničnom obraćanju medijima, rekao da je u Valensiju stigao "da pobijedi" i da je spreman da ekipu iz lošeg stanja u kojem se nalazi, vrati na pobjednički kolosjek. Pešić je sa ekipom već odradio nekoliko treninga na kojem je primjetio da je kod igrača postoji karakter i obučenost, i da uz malo više koncentracije mogu da se naprave dobri rezultati.

"Imamo situaciju koja nije baš dobra, ali stekao sam utisak da je tim dobar. Ima talenat, kvalitet, izostali su rezultati, nestalo je samopouzdanje... Danas se u vrhunskom sportu cijene samo pobjede, ne postoji prošlost, samo sadašnjost i budućnost", obratio se Pešić španskoj javnosti.

Bivši trener Crvene zvezde potvrdio je da je ugovor potpisan do kraja sezone i da će se u tom periodu vidjeti da li je on dovoljno dobar stručnjak za Valensiju.

"Pričaćemo o budućnosti, ima vremena za to", rekao je trener koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio Evropsko i Svjetsko prvenstvo (2001. i 2002. godine).

Pešić je naglasio da je srećan što je postao deo "narandžastih" i da Valensiju smatra velikim klubom.

Srećni su i u Valensiji što su uspostavili saradnju sa trofejnim trenerom, koji je sa Barselonom bio šampion Evrope 2003. godine. Predsjednik Vinsent Sola Sanc nije ispred Pešića postavio inperativ pobede, već da Srbin dođe do igre zbog koje će navijači biti ponosni.

"Pešić je strastven u svom poslu sa velikom dozom entuzijazma. Tražimo samo jednu stvar: da poslije utakmice, bez obzira na rezultat, naši navijači budu ponosni na igru. Dobrodošli u Valensiju", obratio se prvi čovjek kluba, koji je na sedam utakmica ACB lige zabilježio samo jednu pobjedu.

Pešić će na klupi Valensije debitovanti u nedjelju protiv Saragose. Pored Barse, od španskih klubova rođeni Novosađanin vodio je i Đironu. Sa Njemačkom je osvojio Evropsko prvenstvo 1993. godine, a radio je još u Bosni, Albi, Kelnu, Lotomatici i Dinamu iz Moskve.

Pešić je bio predvodnik zlatne juniorske generacije reprezentacije SFRJ (Divac, Đorđević, Kukoč, Rađa, Ilić...), koja je 1987. u Bormiju osvojila titulu prvaka svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC