• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Miličić razbijao Lejkerse, ali izgubio

Srbin iz Minesote dao 23 poena šampiona, uhvatio 16 lopti... Ipak, Lejkersi pobijedili. Oklahoma može bez Duranta. Dankan ušao u istoriju.

 NBA: Miličić razbijao Lejkerse, ali izgubio Izvor: MONDO

Darko Miličić odigrao je partiju NBA karijere. Iako je naspram sebe imao Paua Gasola i druge košarkaše šampionskog sastava, zabilježio je 23 poena, 16 skokova, šest blokada, pet asistencija i dve ukradene lopte za 40 minuta. Španca je zaustavio na 16 poena.

Jesu Lejkersi lako pobijedili Minesotu (112:95), ali srpski internacionalac će dugo pamtiti to veče.

Kobi Brajant je dao isto poena koliko i Miličić. Najefikasniji na utakmici bili su Majkl Bizli kod domaćina (25), odnosno Met Barns u pobjedničkom timu (24). U svim ostalim kategorijama "broj jedan" je bio Darko Miličić.

Nije bilo Kevina Duranta, nije bilo ni Džefa Grina, ali je na parketu dvorane TD Garden u Bostonu bio Rasel Vestbruk što je bilo dovoljno da Oklahoma ostvari osmu pobjedu u sezoni i domaćinu nanese treći poraz - 84:89.

Vestbruk je dao 31 poen, uključujući šest slobodnih bacanja tokom devet minuta posljednje četvrtine u kojima su to Oklahomi bili jedini pogoci! On je pitanje pobjednika definitivno riješio 13,4 sekundi prije kraja kada je oba puta bio precizan sa linije penala.

"Nismo navikli da rješavamo završnicu bez Duranta", primijetilo je krilo Oklahome, Tabo Sefološa i dodao:

"Rasel (Vestbruk) je sve morao da preuzme na sebe. I definitivno nam tako daje samopozdanje. To dosta govori o našem timu".

Oklahoma je povela 83:74 na 7:11 prije završetka meča poslije precizno izvedenih selobodnih bacanja Vestbruka. Sljedeće poene gosti su postigli kada je preostalo da se igra još četiri i po minuta, odnosno kada je Vestbruk ponovo stao na liniju penala. Sve što su Kelti učinili bilo je to što su prišli na "minus jedan" kada je najbolji strijelac meča ponovo dobio priliku da izvede slobodna bacanja i 13,4 sekundi prije kraja stavi tačku na gostovanje u Bostonu.

Vestbruk je promašio svih sedam šuteva iz igre u četvrtoj dionici, odnosno košarkaši Oklahome nisu bili precizni iz igre u posljednjih 13 pokušaja.

Nenad Krstić je dao četiri poena i imao tri skoka za pobjednički tim, za 24 minuta.

San Antonio je pobijedio Jutu u Solt Lejk Sitiju 94:82. Iako je najefikasniji bio Toni Parker sa 24 poena, junak večeri bio je Tim Dankan.

Kada je gorostasni centar u jednom trenutku pogodio slobodno bacanje, začule su se čestitke sa svih strana. Kasnije je priznao da je bio zbunjen ne znajući o čemu se radi.

A, evo o čemu se radilo. Tada je postigao 20.791. poen u 14 sezona dugoj karijeri čime je nadmašio dotadašnji klupski rekord Dejvida Robinsona. Do kraja meča ubacio je još šest poena, ukupno 19.

"Mamuze" sada imaju skor 10-1, i uz Nju Orleans su najbolji na Istoku i u celoj ligi. Lejkersi imaju bilans 11-2.

Na Zapadu Boston je ostvario 9-3, Orlando 8-3, Majami 8-4...

Predrag Stojaković je dao tri poena u pobjedi Nju Orleansa nad Klivlendom (108:101), uz šut 1/5 za tri, dok je Vladimir Radmanović dao duplo više u porazu Golden Stejta od Njujorka (119:125).

Rezultati:

Boston – Oklahoma 84:89
Filadelfija – Milvoki 90:79
Toronto – Hjuston 106:96
Vašington – Memfis 89:86
Majami – Šarlot 95:87
Minesota – Lejkersi 95:112
Nju Orleans – Klivlend 108:101
Juta – San Antonio 82:94
Dalas – Čikago 83:88
Golden Stejt – Njujork 119:125

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC