• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Kad bih još osvojio Evroligu...

Srpski košarkaš iz Efesa postigao tačno 2.000 poena u Evroligi i našao se u "društvu odabranih".

 Rakočević: Kad bih još osvojio Evroligu... Izvor: MONDO

Igor Rakočević će imati šta da priča unucima. Između ostalog, moći će da im se hvali kako je dao više od dve hiljade poena u Evroligi.

Do magične granice stigao je u četvrtak kada je pobjedi Efesa nad Moskovljanima doprinio sa 21 poenom, čime je bio najefikasniji igrač utakmice.

"Bilo je sjajno, jedva čekam naredni trening da lično i kao ekipa napravimo novi korak naprijed", izjavio je srpski košarkaš u TV kameru odmah po završetku čudnog meča u Istanbulu.

Dan kasnije je u razgovoru za zurnal.rs objasnio odakle mu energija da poslije svega što je preturio u životu i karijeri ima volje da trenira punom parom.

"To imaš u sebi ili nemaš. Dešava mi se da pred neko putovanje pomislim: 'Jao, ko će sada da igra na kraju svijeta, nema ni TV prenos, dobićemo sa 20 razlike'. Ali, kada istrčim na parket igra mi se kao da je riječ o meču za trofej. Takve stvari su jače od tebe. Kao droga".

Meč sa CSKA završio je tačno na "koti 2.000".

"Nisam znao da sam toliko blizu tog rekorda. Rekli su mi pred meč za taj podatak, moram priznati da sam se iznenadio", dodao je 32-godišnji bek i nastavio:

"Svako priznanje je lijepo i predstavlja određenu satisfakciju. Lijepo je biti jedan od devetorice igrača kojima je to pošlo za rukom. Imam veliku želju da osvojim Evroligu, pošto je to praktično jedini trofej koji do sada nisam osvojio. Imam svjetsko i evropsko zlato sa našom reprezentacijom, razne titule u Španiji, Srbiji i Turskoj. Igrao sam u NBA, ali nemam tu Evroligu. Motivacija nije problem, igraću sve dok mi tijelo to dozvoljava. Verujem da još uvijek ima stvari koje mogu da ispravim".

Rakočević doživljava "drugu mladost" od dolaska Hrvata Velimira Perasovića na klupu Efesa.

"Odlično smo otvorili sezonu, podigli pehar Kupa Predsjednika, imamo dobre izglede da budemo drugi u našoj grupi Evrolige. Proteklu sezonu sam spavao. Malo sam se zasitio uspjeha u Španiji, imao sam i malih nesuglasica sa trenerom. Sve me je to malo poremetilo. Dobra strana je da sam se odmorio i stekao mnogo više motiva".

Cilj turskog kluba je da se konačno domogne Fajnal fora Evrolige.

"Imamo još dosta prostora za napredak. Ako ga smanjimo imamo velike šanse. Nije realno da se svrstavamo u grupu favorita za trofej, mada nikada se ne zna. Ako unaprijedimo igru za 30 odsto imamo šanse. Treba samo da razmišljamo o narednom rivalu, a to je Olimpija. Pobjeda nas vodi u drugi krug", zaključio je Igor Rakočević, prvi strijelac dosadašnjeg dijela Evrolige, sa 18,4 po meču.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC