• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona tone, čelnici napuštaju brod

Hrvatski košarkaški velikan Cibona je na kojenima. U dvorani "Dražen Petrović" isključena je struja, uprava je podnijela ostavke, igrači nestrpljivo čekaju rasplet situacije.

 Cibona tone, čelnici napuštaju brod Izvor: MONDO

Jedan od dva najuspješnija hrvatska košarkaška kluba, trostruki šampion nekadašnje Jugoslavije i dvostruki osvajač Evrolige, zagrebačka Cibona proživljava najteže trenutke u istoriji. Klub grca u dugovima, "brod koji tone" napuštaju čelni ljudi, a dresovi legendarnog Dražena Petrovića i ostalih klupskih velikana stoje pod svodovima dvorane u mraku, pošto je prošlog četvrtka Ciboni isključena struja.

Zbog toga je bilo u pitanju i odigravanje utakmice 8. kola NLB lige protiv Radničkog u nedelju, ali je, kako navode hrvatski mediji, nakon posredovanja firme "T-Com" čije sjedište se nalazi u dvorani, struja ipak uključena.

Cibona je pobijedila 79:74 i zabilježila prvi trijumf u posljednjih šest utakmica, dve u NLB ligi i tri u Evroligi, ali razloga za slavlje nema, jer Ciboni tek predstoje teški dani. Klub duguje više od 54 miliona kuna (oko 7.300.000 evra) i nalazi na rubu stečaja što bi automatski značilo i suspenziju od strane čelnika Evrolige.

"Brod koji tone", u samo dva dana protekle nedjelje napustili su predsjednik kluba Vlatko Previšić i direktor kluba Andro Knego.

Knego, proslavljeni košarkaš čiji penzionisani dres se upravo nalazi pored Draženovog, izjavio je da je zbog svih dešavanja u Ciboni morao da podnese ostavku i istakao da nije hteo da podlegne pritiscima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da potpiše stečaj kluba, jer bi to značilo i njegovo gašenje.

On je pozvao Bandića da ispuni obećanja i sanira klub koji je doveden na rub propasti.



Jedan od scenarija za spas Cibone je prodaja nekretnina u njenom vlasništvu kako bi se pokrio dug, ali problem je što su one opterećene hipotekom, a taj plan ne podržavaju ni navijači.

Njih oko dve hiljade okupilo se u Facebook grupu "Podrška simbolu grada Zagreba - Ciboni" na kojoj Bandića optužuju da samo želi da se dokopa poslovnih prostora u Ciboninom prolazu. Na utakmici sa Radničkim navijači su istakli transparent "Ako voliš Zagreb, voliš i Cibonu" i uputili pogrdne riječi Bandiću poručivši da mu "ne daju Cibonu".

Spasilac Cibone, prema Bandićevom planu, trebao bi da bude Zdenko Antunović, bivši upravnik zagrebačke Arene, koji bi navodno trebao da dovede još nekoliko sponzora u klub, navode hrvatski mediji. Govori se i o dovođenju velikog sponzora u klub, ali navijači Cibone nemaju povjerenja u Bandićeve planove jer je, kako ističu, upravo on jedan od najzaslužnijih za katastrofalno stanje u klubu.

Dok se ne riješi stanje u klubu, igrači treniraju i igraju, ali i njihovom strpljenju se bliži kraj.

"Imali smo sastanak kad je Knego podnio ostavku. Dogovorili smo s trenerom da ćemo klubu dati mjesec dana, vidjeti što će se dogoditi, a onda odlučiti šta ćemo dalje", poručio je poslije utakmice kapiten Cibone Bojan Bogdanović, kome prijeti izbacivanje iz stana zbog neplaćene kirije.

Inače, tokom prošle sezone, u dva navrata su košarkaši Cibone štrajkovali, odnosno odbijali da treniraju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC