• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko "kupio" Amerikance!

Centar Minesote od igrača za podsmijeh postao sila u reketu. Saigrači, protivnici i mediji o njemu govore samo u superlativima.

 Darko "kupio" Amerikance!  Izvor: MONDO

Darko Miličić je u mnogim anketama prethodnih godina proglašavan "promašajem decenije" u NBA ligi, što i nije bilo daleko od istine, ako se uzmu u obzir njegova statistika i broj klubova koje je promijenio.

Kada su svi digli ruke od njega, pojavila se Minesota, odradila "trejd" sa Njujorkom i ljetos mu dala 20 miliona dolara za četiri godine vjernosti... Početak aktuelne sezone opet nije mnogo obećavao, ali je trener Kurt Rembis uporno držao Darka u startnoj petorci i davao mu značajnu minutažu.

I, odjednom, došlo je do eksplozije! Na posljednje četiri utakmice u prosjeku je bilježio 17 poena, 8,7 skokova, 3,5 asistencija i četiri blokade, uz šut iz igre 59 odsto!

"Bio je nevjerovatan večeras, nismo mogli da ga zaustavimo", rekao je Kevin Durent, bek Oklahoma Siti Tandera i MVP Svjetskog prvenstva u Turskoj.

"Odavno nismo imali posla sa takvim igračem na desnom postu", dodao je trener Oklahome Skot Bruks.

Saigrač Majkl Bizli, koji je poslije mnogo problema u Majamiju takođe pronašao sebe, istakao je da nikada nije sumnjao u Miličićeve mogućnosti.

"Svima sam govorio kako čovjek igra. Ovo nije iznenađenje. Ako hoće, može da ima takav učinak na svakoj utakmici. A ako on igra tako, onda i mi imamo šansu da pobijedimo. Protiv Oklahome smo ušli u neizvjesnu završnicu samo njegovom zaslugom".

Minesota je sa "minus 18" uspjela da se vrati i u posljednjoj četvrtini čak stekne šest minuta prednosti. Nije uspjela i da pobijedi.

"Samo da naučimo kako se utakmice privode kraju. Znamo da smo dobar tim, plej-of tim, samo nam je potrebno iskustvo. Ali mislim da ćemo ga sve to naučiti i to ubrzo", prokomentarisao je Miličić partiju cijelog tima.

Na pitanje kako se osjeća kao nosilac igre jednog tima, odgovorio je da se osjeća kao kada je posljednji put igrao u Srbiji (prije osam godina).

"Osjećam se ugodno. Napravili smo seriju, poveli, igrali dobro... Vidjeli ste da smo svi uživali u utakmici. Jedino što nismo pobijedili".

Ako Darko nastavi ovako, generalni menadžer Minesote Dejvid Kan mogao bi da uđe i u konkurenciju za operativca godine...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC