• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli pred Žalgiris: Dosta je i pola koša

Uvodna faza Evrolige ulazi u drugi krug i vrijeme je za "naplatu dugova" iz prvih utakmica. U Partizanu mt:s samo donekle razmišljaju tako.

 Crno-bijeli pred Žalgiris: Dosta je i pola koša Izvor: MONDO

Šampion Srbije pokušaće u četvrtak (20.45) da ostvari novu pobjedu na svom parketu, čime bi na tabeli A grupe sustigao Žalgiris i još popravio izglede za plasman u Top 16 fazu.

I dok su bodovi želja i cilj svima u crno-bijelom timu, niko ne želi da se mnogo bavi nadoknadom 11 poena razlike iz meča u Kaunasu (73:62), iako bi to moglo da bude od značaja na kraju takmičenja u grupi.

"Apsolutno se ne opterećujemo razlikom, priželjkujemo samo dobru utakmicu", rekao je trener Vlada Jovanović.

Mada njegovo ime ne "zvuči" kao Barselonino, Makabijevo ili Olimpijakosovo, Žalgiris se sa četiri pobjede iz pet utakmica nametnuo kao jedan od favorita.

"Poslije pet kola i skora 4-1 moramo maksimalno da ih poštujemo. Nadam se da ćemo odigrati veoma koncentrisano i da ćemo kvalitet pokazan u prethodna dva kola uspjeti da pretvorimo u standard", dodao je Jovanović.

Utakmica u Kaunasu odigrana je na startu Evrolige, kada je u Partizan tek stigao Oliver Lafajet, dok Džejms Gist još nije bio ni potpisan.

Veteran Dušan Kecman rekao je da iz toga svi igraču crpe dodatnu inspiraciju.

"Ostao je gorak ukus iz prve utakmice, kada smo djelovali neorganizovano i odigrali početnički. Od tada smo unaprijedili igru, konačno smo kompletni i spremni dočekujemo Žalgiris. Vjerujem da će biti kvaliteta i motiva da im se suprotstavimo na pravi način", istakao je Kecman.

"O konačnoj razlici uopšte ne razmišljam, samo je važno da dobijemo. Kada bi nam neko dao unaprijed pobjedu sa pola koša, svi bismo prihvatili".

Partizan mt:s ulazi u meč sa skorom 3-2, kao treći na tabeli iza Makabija (4-1) i Žalgirisa (4-1).

Eventualna pobjeda, uz pobjedu nad Prokomom kod kuće u devetom kolu, značila bi u najgorem slučaju polovičan učinak (5-5). A, to je od uvođenja četiri grupe od po šest timova u prvoj fazi Evrolige uvijek bilo dovoljno za prolaz!

Kao i obično, sve ulaznice za utakmicu u Pioniru su rasprodate.

"Pokušaćemo da ih uguramo u naš ritam. Sigurno je da neće biti lako i zato nam je neophodna podrška navijača kao i dosad", zaključio je Kecman.

Makabi u okviru šestog kola dočekuje Kahu Laboral, koja ga je jedina savladala u prvom krugu, dok Prokom protiv Himkija "juri" prvu pobjedu.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC