• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rastanak Vujoševića i CSKA!

Duško Vujošević na inicijativu rukovodstva kluba napustio klupu višestrukog prvaka Rusije i Evrope.

 Rastanak Vujoševića i CSKA! Izvor: MONDO

Pretpostavke da trofejni trener Partizana neće "preživjeti" peti poraz CSKA u Evroligi obistinile su se u četvrtak poslije podne.

Na sajtu "armejaca" objavljeno je da je saradnja sa Vujoševićem raskinuta "na inicijativu kluba", a da je za privremenog šefa struke imenovan jedan od dosadašnjih asistenata Dimitrij Šakulin.

Vujoševićev najbliži saradnik Sašo Filipovski takođe je otišao iz CSKA.

Čelnici CSKA nisu mogli da oproste Vujoševiću katastrofalan start u Evroligi, gdje je poslije osam uzastopnih nastupa na Fajnal foru (dvije titule) doveden u pitanje i plasman u Top 16.

Moskovljani imaju skor 1-5 i nalaze se na posljednjem mjestu D grupe, a do kraja prve faze ostala su samo četiri kola. Naredne nedelje na rasporedu je utakmica sa Panatinaikosom.

Vujošević je sa CSKA ostvario vrijedan trijumf nad Klivlendom, na turneji po SAD uoči početka sezone, ali je u zvaničnim utakmicama zabilježio skromnih osam pobjeda i šest poraza, doduše uz dosta problema sa povredama ključnih igrača.

Njemu je angažman u Rusiji bio prvi inostrani otkako se 1998. godine vratio iz Italije.

VATUTIN: Promjena je bila neophodna

Predsjednik kluba Andrej Vatutin izjavio je da je odluka o rastanku bila "ekstremno teška", ali i neizbježna poslije poraza od Armani Džinsa (71:65) prethodne večeri.

On je podsjetio da je Vujošević ljetos doveden kako bi svojim trenerskim i stvaralačkim kvalitetima sproveo što bezbolniju smjenu generacija u timu.

"Ne postoji sumnja u njegove stručne kvalitete, jer za to postoje konkretni dokazi, međutim, svaki projekat podrazumijeva i mogućnost da se stvari ne dogode onako kako je planirano".

"Naravno da Vujošević nije kriv za povrede, koje su onemogućile da ekipa pronađe balans u odbrani i napadu. Ne može trener umjesto igrača da pogodi važno slobodno bacanje ili uhvati loptu pod košem, ali je činjenica i da Vujošević nije uspio da pronađe zajednički jezik sa ekipom - figurativno i bukvalno", objasnio je Vatutin.

Prvi čovjek CSKA rekao je da su se problemi vezani za adaptaciju trofejnog stručnjaka samo pogoršali kada je sezona počela.

"To je ekipu odvelo u delimičan gubitak vjere u trenera i samu sebe, postepeno i u gubitak motivacije kod trenera, igrača i ostalog osoblja. Vođenje utakmica postajalo je sve neefikasnije, a posmatranje bespomoćnog tima sve teže. Promjena je bila neophodna".

Vatutin je dodao da je klub zahvalan Vujoševiću na uloženom trudu i okarakterisao ga "inteligentnim i prijatnim čovjekom".

"Uvjereni smo da će njegova trenerska karijera dobiti svoje novo, uspješno poglavlje. Mi moramo da radimo na popravljanju igre, jer sezona 2010/11 nije završena, uključujući Evroligu. Šanse za prolaz u Top 16 postoje i zato nećemo odustati do posljednjeg kola. Nije majstor onaj koji ne padne, nego onaj koji zna da ustane".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC